Το Δίκτυο του Βυρσοδεψείου σε συνεργασία με το θέατρο Gessnerallee της Ζυρίχης προσκαλούν καλλιτέχνες και κοινό στη δημιουργική συγκέντρωση “Greece for Sale”…

… την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 στις 19.00.

Μέσα σε ένα τρίωρο καλλιτέχνες και κοινό καλούνται να δημιουργήσουν ελληνικά έργα και δράσεις ή να φέρουν χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα λειτουργήσουν ως εκθέματα και αντικείμενα προς πώληση στην έκθεση – περίπτερο που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Νοεμβρίου στο Gessnerallee. Μετά την εκδήλωση (22.00 ) θα ακολουθήσει Party.

Η αποστολή
Να δημιουργήσουμε και να συγκεντρώσουμε κάποια αυτοσχέδια πράγματα, προ’ι’όντα, ποιήματα, φωτογραφίες, συνταγές μαγειρικής, παλιές φωτογραφίες και κάρτες, κουρέματα κτλ.(οι ιδέες σας είναι πολύ ευπρόσδεκτες!) που θα πουληθούν ως έργα τέχνης στην έκθεση-περίπτερο στο θέατρο Gessnerallee στη Ζυρίχη, κατά τη διάρκεια τριών εβδομάδων, με τον τίτλο ‘Η Ελλάδα για  πώληση’ (Greece for sale).  Στην έκθεση θα σταλεί να μας εκπροσωπήσει ένας PERFORMER από την Ελλάδα.

Ο στόχος                              
Η οικονομική ενίσχυση του Καλλιτεχνικού χώρου Βυρσοδεψείο, στην Αθήνα.Το Βυρσοδεψείο αποτελείται από ένα ΔΙΚΤΥΟ ανθρώπων, ανεξάρτητων καλλιτεχνών και ενεργών στελεχών, που τολμούν να λάβουν δράση σε περιόδους κρίσης. Η πολιτική μας είναι να παράγουμε projects που να επιτρέπουν τις συνεργασίες μεταξύ ανθρώπων από τα διαφορετικά καλλιτεχνικά υπόβαθρα.Το Βυρσοδεψείο είναι ένα διώροφο κτήριο, περίπου 2000 τετρ .μέτρων στο σύνολο. Οι συνεργασίες του με άλλα θέατρα, μουσικο-χορευτικές ομάδες και άτομα, έχουν στόχο την αλληλεγγύη και την εναντίωσή κατά του συστήματος των υψηλών ενοικίων. Έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι η ανεξάρτητη τέχνη μπορεί να σταθεί μαζί με οποιαδήποτε ανεξάρτητη πολιτική δραστηριότητα. Ο στόχος είναι να προκαλέσει, να εξετάσει και να τολμήσει να μιλήσει σε περιόδους εθνικού κλονισμού.

Η εγκατάσταση στη Ζυρίχη
Μπροστά από την είσοδο Stall του THEATREHAUS Gessneralle στη Ζυρίχη θα υπάρχει ένα μικρό ξύλινο σπιτάκι, το περίπτερο, το οποίο θα μένει ανοιχτό κατά τη διάρκεια της ημέρας για τρεις ώρες και θα πουλάει μια ποικιλία προ’ι’όντων που προέρχονται από την Ελλάδα ή είναι κατασκευασμένα στην Ελλάδα («made in greece»).
Εν τω μεταξύ γύρω από το σπιτάκι- περίπτερο θα υπάρχουν και κάποιες διαδραστικές εφαρμογές: karaoke-screen, Jukebox, pHOTO-Board…