Η μουσικοθεατρική παράσταση της Violet Louise (Λουίζας Κωστούλα), «Γράμματα στα Κοριτσάκια», παρουσιάζεται την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Παλαιού Ελαιουργείου του Δήμου Ελευσίνας, στο πλαίσιο της «Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας» του  Φεστιβάλ των Αισχυλείων.

Η παράσταση βασίζεται στην αλληλογραφία του συγγραφέα της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων», Lewis Carroll, προς τις ανήλικες φίλες του, σε επιστολές προς ενήλικους φίλους του καθώς και στα προσωπικά του ημερολόγια. Κατά τη διάρκειά της προβάλλονται ασπρόμαυρες φωτογραφίες των κοριτσιών, τις οποίες ο ίδιος ο Carroll τραβούσε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σπιτιού του, όντας ένας πρώιμος λάτρης της τέχνης της φωτογραφίας.

Οι στίχοι των τραγουδιών της παράστασης βασίζονται σε στίχους του ίδιου του συγγραφέα.

***

«Πρώτα η τιμωρία και μετά η ετυμηγορία», γράφει ο Lewis Carroll στην Αλίκη.

«Μα δε γίνεται έτσι», είπε η Αλίκη οργισμένη.

«Πάρτε της το κεφάλι», λέει η βασίλισσα.

***

Τελικά ο Lewis Carroll ήταν ή δεν ήταν παιδόφιλος; Απάντηση δεν υπάρχει, καθώς ο μύθος γύρω από την ερωτική του φύση συνεχίζει να περιβάλλεται με ερωτηματικά που παραμένουν αναπάντητα. Και ο ίδιος ο συγγραφέας απαντά λακωνικά στις κακόβουλες κριτικές: «Αν ο καθένας κοιτούσε τη δουλειά του, η γη θα γύριζε πιο γρήγορα».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σύλληψη – Υλοποίηση – Κίνηση: Λουίζα Κωστούλα

Μουσική – Sound Design: Λουίζα Κωστούλα

Επιμέλεια Κίνησης: Χαρά ΚότσαληPauline Huguet

Ηχοληψία – Βοηθός Sound Design: Άρης Παυλίδης

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος                                                 

Η Violet Louise είναι η Λουίζα Κωστούλα

Ως ηθοποιός έχει εργαστεί στο Εθνικό θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών, και σε αρκετές άλλες θεατρικές σκηνές. Ως μουσικός έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σχήματα της εγχώριας σκηνής (Polaroid, Film) και έχει συμμετάσχει σε πλήθος μουσικών φεστιβάλ και διοργανώσεων.

Το 2011 παρουσίασε το πρώτο σόλο μουσικό project της με τον τίτλο «Cardinals & Lovers» σε συνεργασία παραγωγής με τον Δημήτρη Καμαρωτό και το Studio 19.

Την ίδια χρονιά παρουσίασε και την πρώτη της solo performance με τίτλο «The Forest» στο Bios, σε σύλληψη, σκηνοθεσία, μουσική και ερμηνεία δική της.

Πρόσφατα συμμετείχε με μια mini performance στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών του ΕΚΕΒΙ, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Τη σεζόν 2012-2013 παρουσίασε στο Θέατρο Θησείον την performance «Γράμματα στα Κοριτσάκια», βασισμένη στη μυστική αλληλογραφία του Lewis Carroll, συγγραφέα της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων».