Η θεατρική εταιρεία Πράξη (Μπέττυ Αρβανίτη) παρουσιάζει στη Β\’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας το μονόλογο του Άρνολτ Γουέσκερ, Γράμμα στην κόρη μου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κυρίτση, μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου – Παγκουρέλη και με την Μάνια Παπαδημητρίου στο ρόλο της τραγουδίστριας Μέλανι.

Η Μέλανι, το μοναδικό πρόσωπο του έργου, είναι μια αναγνωρισμένη και πετυχημένη τραγουδίστρια με ένα πιστό κοινό που την ακολουθεί παντού. Σε όλη την διάρκεια του έργου γράφει στην κόρη της, μια επιστολή, συμβουλευτική επιστολή, ευφάνταστη, ανατρεπτική, αιρετική, αυτοκριτική, αποκαλυπτική.

Συγχρόνως, το ίδιο το γράμμα μετατρέπεται κάποιες στιγμές σε ένα εξομολογητικό παραλήρημα που περιγράφει της ενοχές που αισθάνεται η ίδια ως ανεπαρκής μητέρα… Έχει έξι μέρη και κάθε μέρος κλείνει μ\’ ένα τραγούδι.

Ο Αρνολτ Γουέσκερ έγραψε το έργο Γράμμα στην κόρη μου στα 1990 και είναι το έκτο κατά σειρά, σ΄ ένα κύκλο θεατρικών έργων του, με τίτλο Έργα για μια ηθοποιό. H παγκόσμια πρεμιέρα του έργου δόθηκε στη Σεούλ της Ν. Κορέας το 1992, από Κορεάτες καλλιτέχνες. Μέχρι σήμερα έχει καταγραφεί ότι παίχτηκε σε 17 χώρες.