Κυκλοφορεί από την Άνεμος εκδοτική το βιβλίο “Γλαύκος και η Ίρις”, της Σοφίας Νινιού, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη.

 

Το βιβλίο:

Μια παραμυθένια ιστορία με ένα όμορφο λουλούδι, την Ίριδα, και έναν ξεχωριστό γλάρο, τον Γλαύκο, που συναντιούνται και ερωτεύονται στην ακτή του Σαρωνικού, γίνεται η απόδειξη ότι η διαφορετικότητα δεν μπορεί να εμποδίσει την αγάπη να ανθίσει και να εξελιχθεί, παρ’ όλες τις δυσκολίες που θα συναντήσει. Η υπομονή και η επιμονή είναι οι σύμμαχοι του ζευγαριού για την επίτευξη του στόχου τους. Ο γάμος τους θα μείνει αξέχαστος σε όλα τα πουλιά και τα άνθη που είχαν την τύχη να είναι δίπλα τους σ’ αυτή την πανέμορφη διαδρομή.

Ένας συναρπαστικός περίπατος πλάι στη θάλασσα για τον μικρό μας αναγνώστη, που αισθάνεται την αλμύρα της, ακούει το τραγούδι της και τις κουβέντες των πουλιών με τα λουλούδια, χαίρεται τα χρώματά τους και μαθαίνει τα ονόματά τους.

Οι τελευταίες σελίδες του βιβλίου περιέχουν βασικές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και πληροφορίες, με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«Σημασία έχει ν’ αγαπάς. Η αγάπη σβήνει κάθε διαφορά. Αντέχει στις δυσκολίες. Νικά όλα τα εμπόδια».

H Άνεμος εκδοτική και η Σοφία Νινιού, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου, με τίτλο «Γλαύκος και Ίρις».

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα αποδώσουν, οι ηθοποιοί Γιώργος Νινιός και Θέκλα Μαντέλη.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κα Μαρία Ανδρούτσου.

Για τη συγγραφέα και το έργο της θα μιλήσουν, η συγγραφέας Χριστίνα Αυγερινού κι ο συγγραφέας-υπεύθυνος εκδόσεων στον Άνεμο, Γιάννης Φιλιππίδης.

Για την παιδαγωγική αξιοποίηση του παραμυθιού θα μιλήσει ο δάσκαλος και υποψήφιος διδάκτωρ Παν. Κρήτης Κωνσταντίνος Κωτσίδης.

Η νηπιαγωγός κι εμψυχώτρια Λένα Πετροπούλου θα «ζωντανέψει» τους ήρωες του παραμυθιού μαζί με τα παιδιά συμμετέχοντας σ’ ένα πρωτότυπο θεατρικό παιχνίδι, με ανθρωπιστικά και φιλοπεριβαλλοντικά μηνύματα.

 

Βιογραφικό σημείωμα

 

Η Σοφία Νινιού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Φοίτησε στο τμήμα Βυζαντινών Νεοελληνικών Σπουδών της φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ. Έως σήμερα μαθαίνει ξένες γλώσσες και μιλά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά.

Από το 1983 υπηρετεί ως φιλόλογος στα δημόσια σχολεία, ακολουθώντας το παιδικό της όνειρο. Από το 1996 είναι καθηγήτρια στο 2ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου, και από τη θέση της υποδιευθύντριας πλέον συνεχίζει να είναι υπεύθυνη για το πολιτιστικό και το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του σχολείου, τα οποία γνωρίζουν πρωτόγνωρη επιτυχία και συμμετοχή.