Ο Χρήστος και η Δέσποινα συζούν σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Εκείνη είναι οικονομολόγος κι εκείνος… τεμπέλης! Ή μήπως όχι; Εκείνη τον πιέζει να βρει δουλειά για να βοηθήσει οικονομικά στο σπίτι κι εκείνος βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες για να μην το κάνει. Όσο για γάμο; Ούτε λόγος!

Η καθημερινότητά τους θα ανατραπεί όταν εμφανιστεί ο ξάδερφος του Χρήστου, ο Περικλής, που ζούσε χρόνια στο εξωτερικό. Οι δυο άντρες θα στήσουν ένα παιχνίδι εις βάρος της Δέσποινας που θα προκαλέσει γέλιο και απρόοπτα. Ο Χρήστος πιστεύει πως έχει μελετήσει την κάθε λεπτομέρεια και γνωρίζει την έκβαση του παιχνιδιού. Όμως, κάπου χάνεται ο έλεγχος… κάποια στιγμή κάτι του ξεφεύγει.

Και τότε αποκαλύπτονται όλα, μαζί και η πραγματική ταυτότητά του. Πώς θα αντιδράσει η Δέσποινα; Θα είναι άραγε αυτό το τέλος της σχέσης τους; Ή μήπως όχι;

Συντελεστές παράστασης:

Κείμενο, σκηνοθεσία: Στέργιος Σαραγιώτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλεία Καραγιάννη
Παίζουν: Κωνσταντίνος Γιωτοπουλος, Μάρθα Ξάνθου, Στέργιος Σαραγιώτης
Σκηνικά, κοστούμια, μουσική: Θεατρική ομάδα Δρυάδες
Φωτογράφιση: Σοφία Καμπλιώνη, Χρήστος Αθανασίου

Στέργιος Σαραγιώτης

Ο Στέργιος Σαραγιώτης γεννιέται στις 10 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Την περίοδο 2006-2007 στη θεατρική αγωγή ενηλίκων της Χ.Α.Ν.Θ. γνωρίζει των Αχιλλέα Ψαλτόπουλο, τον οποίο ακολουθεί στη linqua di corpo την επόμενη κιόλας χρονιά. Τις δύο αυτές χρονιές γίνεται εθελοντής στην Ε.Σ.Β.Ε. στο Τμήμα Θεάτρου. Ως ηθοποιός παίζει στα έργα “Συλλογή” του Χάρλοντ Πίντερ, “Φαλακρή Τραγουδίστρια” του Ιονέσκο, “Εύθραυστη Ισορροπία” του Έντουαρτ Άλμπι, “Μετά τη Βροχή” του Σέρτζι Μπελ Μπελ, όλα σε σκηνοθεσία του Αχιλλέα Ψαλτόπουλου. Το 2012 παρουσιάζει το πρώτο του έργο με τίτλο “Ένοχη σιωπή”, το οποίο μέχρι το 2016 ανεβαίνει άλλες τρεις φορές στη Θεσσαλονίκη. Tο 2013 παρουσιάζει το έργο “La Pamela” του Carlo Goldoni και την ίδια χρονιά το δεύτερο έργο του με τίτλο “Κλεψύδρα”. Το 2014 παρουσιάζει το έργο Ταρτούφος του Μολιέρου όπως και το επόμενο έργο του με τίτλο «Α, ρε μάνα!». Το 2017 ενθουσιάζει το κοινό της Αθήνας με την πρώτη του κωμωδία με τίτλο «Γκρίνια μου» το οποίο έργο φέρνει στη Θεσσαλονίκη το 2018 καθώς την ίδια χρονιά παρουσιάζει την δεύτερη κωμωδία του με τίτλο “Σώστε τον Μπαμπά”.

Μάρθα Ξάνθου

Η Μάρθα Ξάνθου είναι ηθοποιός, καθηγήτρια αγγλικών και εμψυχώτρια. Απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Ανδρέα Βουτσινά, με μεταπτυχιακό στη συμβουλευτική παιδιών και γονέων παιδιών Α.Μ.Ε.Α, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δραματοθεραπείας, εμψύχωσης, παιγνιοθεραπείας, συμβουλευτικής & επαγγελματικού προσανατολισμού και σπουδάζει βοηθός εργοθεραπείας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια το 1977. Το 1996 πήγε στην Αθήνα όπου ξεκίνησε να σπουδάζει Υποκριτική στη Δραματική σχολή του Νίκου Βασταρδή. Ο Δημήτρης Ποταμίτης την ίδια χρονιά τον επίλεξε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Θέατρο Έρευνας στην παράσταση «Μπέρντυ- Το αγόρι πουλί». Το 1999-2000, συμμετοχή στην παραγωγή του ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΜΕΛΙΟ, «Προικοθήρας επί θύρας» του Γιώργου Χατζηδάκη, σε σκηνοθεσία του Νίκου Βασταρδή, στο θέατρο ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΗ. Την ίδια χρονιά αποφοίτησε από την σχολή.Ξεκίνησε το 2001-2004 συνεργασία με τον Δημήτρη Αδάμη σε τρία παιδικά έργα με την ομάδα Μαγικές Σβούρες.Αργότερα, το 2003-2005 με τον Αλπέρτο Εσκενάζυ, θα συμμετέχει σε τρεις παραγωγές του Θεάτρου Της Μεσογείου. Ο πλούτος κι η φτώχεια. Οι άθλιοι και Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά. Το 2005 ξεκινάει μια μακροχρόνια συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας ως ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη και σκηνοθέτης στην ομάδα που ίδρυσε ΑΝΤΙδράσις (εφηβική σκηνή).

Το 2015 γράφει, σκηνοθετεί κι ερμηνεύει τον θεατρικό του μονόλογο « T.N.T …a true story» και βραβεύεται στα 9α Βραβεία Θεσσαλονίκη (Βραβείο Νέου Προσώπου) Το έργο παίχτηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκης σε τρεις διαφορετικές εκδοχές.Θα ακολουθήσει μια τρίχρονη αποχή από το θέατρο και θα ασχοληθεί με την συγγραφή. «ο ΑποΜυθοΠοιτής» (ποιητικό θεατρικό έργο) κι ο «Πλατανοτρανοπηγαδίτης» (παιδικό έργο) και τα δύο ακόμα ανέκδοτα.Το 2019 ξεκινά η συνεργασία του με τον Στέργιο Σαραγιώτη , «Σώστε τον Μπαμπά» και «Γκρίνια μου» παράλληλα συνεργάζεται με τον Σταύρο Παρχαρίδη στο έργο «το κομμάτι της ντροπής» (θέατρο Μαίωτρον) και με τον Άνθιμο Κατιρτζόγλου στο «6 υπέροχοι άνθρωποι» (θέατρο Αθήναιον)