Η θρυλική συγγραφέας Γκέιλ Τζόουνς, που έχει χαρακτηριστεί ως µία εκ των σηµαντικότερων συγγραφέων του εικοστού αιώνα, επιστρέφει µε ένα νέο µυθιστόρηµα, όπου εξερευνώνται η ζωή των εκπατρισµένων καλλιτεχνών, οι επικίνδυνες σχέσεις και οι απαιτήσεις της δηµιουργικότητας.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ίµπιζα µε αφηγήτρια τη συγγραφέα Αµάντα Γουόρντλοου. Η στενή της φίλη και ταλαντούχα γλύπτρια Κάθριν Σάγκερ έχει κατ’ επανάληψη κλειστεί σε ψυχιατρείο, καθώς έχει επιχειρήσει να δολοφονήσει τον σύζυγό της, ο οποίος ποτέ δεν την εγκαταλείπει. Οι τρεις τους σχηµατίζουν ένα ιδιόρρυθµο τρίγωνο στο κατάλευκο νησί.

Ένα βιβλίο για την έκφραση της δηµιουργικότητας των µαύρων γυναικών και την ένταση των σχέσεών τους, όπου διαφαίνονται η ευρύτητα και η βαθιά κατανόηση της Τζόουνς για τη µεταβλητότητα της ανθρώπινης φύσης – ανταµείβοντας έτσι τους µακροχρόνιους θαυµαστές της αλλά και προσφέροντας ταυτόχρονα το ταλέντο της στις νεότερες γενιές αναγνωστών.

Για πρώτη φορά µετά από είκοσι χρόνια, η Τζόουνς γράφει ξανά. Τα Απαγορευµένα αντικείµενα αποτελούν έναν ακόµα µοναδικό συγγραφικό άθλο, αλλά και µια επιστροφή στον κύκλο των φιναλίστ για το National Book Award.

-NATIONAL BOOK AWARD ΦΙΝΑΛΙΣΤ
-Στα 10 καλύτερα βιβλία του 2022 σύµφωνα µε το Publishers Weekly

Γκέιλ Τζόουνς – Πληροφορίες για τη συγγραφέα

H Γκέιλ Τζόουνς (Gayl Jones) γεννήθηκε το 1949 στο Κεντάκι. Είναι Αφροαμερικανή συγγραφέας και τα πιο διάσημα έργα της είναι τα Κορετζιντόρα (1975), Eva’s Man (1976) και The Healing (1998). Μάλιστα ο ποιητής Michael Harper παρουσίασε το έργο της Jones στην Toni Morrison, η οποία ήταν τότε επιμελήτρια, και το 1975, η Jones δημοσίευσε το πρώτο της μυθιστόρημα, Κορετζιντόρα, σε ηλικία 26 ετών. Σήμερα η Τζόουνς ζει αποτραβηγμένη από τα κοινά.