Με το Βραβείο Σεναρίου στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας επέστρεψαν οι σεναριογράφοι της ταινίας Άλπεις (Alps), Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου

Η επίσημη δήλωση των βραβευθέντων

Είμαστε πολύ χαρούμενοι και κάπως σαστισμένοι. Μάλλον το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να ευχαριστήσουμε όλους μας τους συνεργάτες, χωρίς τους οποίους η ταινία δεν θα μπορούσε να έχει γίνει λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν.

Γιώργος Λάνθιμος – Ευθύμης Φιλίππου

Η παραπάνω αποτελεί την επίσημη δήλωση των βραβευμένων, Γιώργου Λάνθιμου και Ευθύμη Φιλίππου που υπογράφουν από κοινού το σενάριο στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, ΑΛΠΕΙΣ, μετά την απονομή του Βραβείου Σεναρίου στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας 2011. 

Η παραπάνω αποτελεί την επίσημη δήλωση των βραβευμένων, που υπογράφουν από κοινού το σενάριο στη νέα ταινία του , , μετά την απονομή του Βραβείου Σεναρίου στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας 2011. 

 

Η επιτυχημένη φεστιβαλική πορεία για την ταινία συνεχίζεται καθώς οι «ΑΛΠΕΙΣ» θα βρεθούν στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου, στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο –όπου οι προγραμματισμένες προβολές της ταινίας είναι sold-out – αλλά και στο Φεστιβάλ του Pusan.

 

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες σε διανομή Feelgood Entertainment στις 27 Οκτωβρίου. Το καστ απαρτίζουν οι Ariane Labed (Αριάν Λαμπέντ), Αγγελική Παπούλια και Άρης Σερβετάλης.

 

Σύνοψη

 

Όταν το τέλος είναι κοντά,  οι Άλπεις είναι εδώ.

Μια νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και ο προπονητής της έχουν δημιουργήσει μια ομάδα. Αντικαθιστούν νεκρούς ανθρώπους. Προσλαμβάνονται από τους φίλους και τους συγγενείς των νεκρών. Η ομάδα ονομάζεται Άλπεις και ο αρχηγός της, ο τραυματιοφορέας, ονομάζεται Mont Blanc. Τα μέλη της ομάδας είναι υποχρεωμένα να λειτουργούν σύφωνα με κάποιους κανόνες που έχει ορίσει ο αρχηγός. Η νοσοκόμα δεν υπακούει αυτούς τους κανόνες.

 

Ηθοποιοί
Νοσοκόμα: Αγγελική Παπούλια
Τραυματιοφορεάς: Άρης  Σερβετάλης
Προπονητής: Τζόνι Βεκρής
Αθλήτρια: Ariane Labed (Αριάν Λαμπέντ)

Συντελεστές
Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου, Γιώργος Λάνθιμος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Παραγωγοί: Αθηνά Τσαγγάρη, Γιώργος Λάνθιμος
Head of Production: Μαρία Χατζάκου / HAOS FILM
Διευθυντής Φωτογραφίας: Χρήστος Βουδούρης
Ήχος: Λέανδρος Ντούνης
Σκηνικά: Άννα Γεωργίαδου
Κοστούμια: Θάνος Παπαστεργίου, Βασιλεία Ροζάνα
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Line Producer: Κώστας Κεφάλας
A΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Κώστας Παπαδάκης
Εταιρία Παραγωγής: HAOS FILM

Σε συμπαραγωγή: ΕΡΤ, FALIRO HOUSE PRODUCTIONS, FEELGOOD ENTERTAINMENT, MARNI FILMS,  AVION FILMS, CACTUS, THREE FILMS, LEE POLYDOR, ΧΡΗΣΤΟ ΒΟΥΔΟΥΡΗ, MAHARAJA FILMS, VICTORIA BOUSIS, THOMA KIKIS, ΑΝΤΡΕΑ ΖΟΥΠΑΝΟ, ΚΡΗΤΙΚΟ, ΤΖΟΝΝΥ ΒΕΚΡΗ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΑΚΟΥ, MATT JOHNSON, ΘΑΝΟ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ.

Με την Υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του MEDIA Programme of the European Union.