To River Party δεν είναι απλά ένας θεσμός που λειτουργεί αδιάληπτα για 37 χρόνια. Είναι ένα φεστιβάλ που έχει στιγματίσει τις ζωές τόσο των ανθρώπων της Καστοριάς όσο και των επισκεπτών του, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πολλοί από τους οποίους ξεκίνησαν να το παρακολουθούν από παιδιά και μεγάλωσαν μαζί του.

Είναι μια ολική εμπειρία, μουσική και κατασκηνωτική, που δύσκολα μπορεί κάποιος να κατανοήσει αν δεν την έχει ζήσει. Είναι η χαρά της μουσικής, της επαφής με τη φύση, της επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, της διασκέδασης, του κεφιού, των μοναδικών στιγμών που ο καθένας μας έχει βιώσει στα τόσα καλοκαίρια που το River Partyπραγματοποιείται στο Νεστόριο, στους πρόποδες του Γράμμου και στις πηγές του Αλιάκμονα- σε ένα καλά κρυμμένο παράδεισο στον οποίο θέλεις πάντα να επιστρέφεις.

Το River Party το γνώρισα με την πρώτη περιοδεία που ανέλαβα ποτέ στην καριέρα μου και έτσι από την οπτική του καλλιτεχνικού σχήματος πίσω απο την σκηνή το αγάπησα με την πρώτη ματιά. Και ήταν πραγματικά μεγάλο το αίσθημα ευθύνης όταν ανέλαβα αρχικά την καλλιτεχνική του διεύθυνση και απο φέτος ολόκληρη την παραγωγή του.

Φέτος λοιπόν αποφασίσαμε να τα αλλάξουμε όλα και να κάνουμε το 37o River Party το καλύτερο που έχει διοργανωθεί μέχρι σήμερα! Με σύνθημα -όχι μόνο επικοινωνιακό αλλά και ουσιαστικό- «το δικό ΣΟΥ River Party» ξεκινήσαμε μια εκστρατεία για να διαμορφώσει ο κόσμος που αγαπάει το θεσμό, το φεστιβάλ όπως το ονειρεύεται. Και τα αποτελέσματα μας εξέπληξαν ευχάριστα όλους. Τα περισσότερα, όπως το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ο αριθμός των σκηνών, τα καινούργια ονόματα στις ζώνες κατασκήνωσης και τις τιμές των εισιτηρίων, τα έχετε δει ήδη ενώ και άλλες πολλές καινοτομίες έχουν σχεδιαστεί και θα ανακοινώνονται μέχρι την ημέρα διεξαγωγής του φεστιβάλ ανεβάζοντας τον πήχη της διοργάνωσης μαζί με το κέφι των παρευρισκόμενων στα ύψη.


46 καλλιτέχνες, 4 μουσικές σκηνές, 4 νέες θεματικές ζώνες κατασκήνωσης (θυμηθείτε να ντυθείτε ανάλογα!), περισσότερες απλό 68 ώρες ζωντανής μουσικής, ένας ραδιοφωνικός σταθμός που θα μεταδίδει για πρώτη φορά ότι γίνεται στο River Party ζωντανά από το Νεστόριο σε όλη την Ελλάδα, πολλές νέες παράλληλες δραστηριότητες και διαγωνισμοί με εσάς πρωταγωνιστές, συνθέτουν το παζλ του μεγαλύτερου καλοκαιρινού φεστιβάλ της χώρας,


To River Party επιστρέφει στον χώρο που το γέννησε για άλλο ένα καλοκαίρι. Και μαζί του επιστρέφουν και α μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής ενώ για πρώτη φορά έχουμε δύο διεθνείς guests. Ο Grammatik και o James Arthur (που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα), έρχονται στο φεστιβάλ και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό. Κι ακόμα πιο χαρούμενος είμαι γιατί το όνειρό μου για ένα non-stop μουσικό πενταήμερο φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί κι εύχομαι να το μοιραστούμε με περισσότερους φίλους του φεστιβάλ, περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά.

Γιατί το μυστικό του River Party είναι ότι καθορίζει το καλοκαίρι και τις αναμνήσεις μας.Αν δεν το ζήσει κάποιος δεν μπορεί να το καταλάβει. Κι αυτό είναι από μόνο του μια πρόκληση για όλους εμάς πίσω από τη διοργάνωση αλλά και μια πρόσκληση για κάθε νέο ή νέα, για τους φίλους της μουσικής, απο την Ελλάδα και απο το εξωτερικο.  

Info: Ο Γιώργος Ισαάκ είναι διευθύνων σύμβουλος της People Entertainment Group A.E.

* Αναδημοσίευση από το περιοδικό Culturenow Mag, τεύχος 33

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φετινού River Party μπορείτε να το δείτε εδώ: 37ο River Party: Το πρόγραμμα