Δύο από τους μεγαλύτερους μουσικούς  όλων των εποχών, ο Anthony Jackson και o Lew Soloff, συμπράττουν

με τον μπασίστα Γιώργο Φακανά και τους YFG σε δύο δυναμικές συναυλίες στο Bacaro Club.

O Jackson, με τον  πιο βαθύ και ουσιαστικό ήχο μπάσου που έχει υπάρξει ποτέ, είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του 6χορδου contrabass guitar δηλαδή του 6χορδου μπάσου με το οποίο παίζουν σήμερα χιλιάδες μπασίστες σε όλη τη γη.

Αναρίθμητες οι συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα από ολόκληρο το σύγχρονο μουσικό φάσμα όπως οι Michael Jackson, Madonna, Paul Simon, Diana Ross, The Bee Gees, James Taylor, Chaka Khan, Steely Dan, Donald Fagen, Nancy Wilson, Roberta Flack, Buddy Rich, Al Di Meola, Chick Corea, Al Jarreau, George Benson, Michael Urbaniak, Steve Khan, Mike Stern, John Tropea, Michel Petrucciani, Michel Camilo, Branford Marsalis Quincy Jones, Nile Rodgers, Phil Ramone, Russ Titlemann και άλλοι πολλοί καθώς εκτός από τις ζωντανές εμφανίσεις, έχει συμμετάσχει σε πάνω από 500 albums.

O Lew Soloff είναι αναμφισβήτητα ένας από τους σπουδαιότερους τρομπετίστες της Jazz σκηνής της Νέας Υόρκης και όχι μόνο.

Ξεκίνησε μικρός μαθαίνοντας πιάνο, ενώ στα 10 του άρχισε μαθήματα τρομπέτας.

Πέρασε πολλά χρόνια σπουδάζοντας στο “Julliard Preparatory” και στη συνέχεια στο “Eastman School of Music”.

Η πορεία του και η τεράστια καριέρα του κατονομάζει καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της μουσικής : Tito Puente, Eddie Palmieri, Blood Sweat & Tears, George Benson, Stanley Clarke, Miles Davis, Jaco Pastorius, Wayne Shorter κλπ, αλλά και Elvis Costello, Marianne Faithful, Lou Reed, Frank Sinatra, Paul Simon και Barbara Streisand.

Είτε ερμηνεύει είτε αυτοσχεδιάζει πάνω στην οποιαδήποτε σύνθεση, η φρασεολογία και η επιλογή των νοτών, αναδεικνύει το μοναδικό του παίξιμο.

Ο Soloff είναι παγκοσμίως γνωστός για την καταπληκτική τεχνική του στην εκτέλεση ψηλών νοτών, έξω από το πρακτικό ρετζίστρο της τρομπέτας.

Με το Γιώργο Φακανά συνεργάζεται για πρώτη φορά συμμετέχοντας στο YFG και μαζί με τους: Τάκη Πατερέλη, Αντώνη Ανδρέου, Δημήτρη Σεβδαλή, Αλέξανδρο Κτιστάκη και Anthony Jackson φτιάχνουν ένα εκπληκτικό group που θα απολαύσουμε στις δύο και μοναδικές συναυλίες που θα γίνουν στο Bacaro στις 28 και 29 του Γενάρη.