Η αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου τρία σημαντικά θεατρικά έργα, από τις 16 έως και τις 23 Ιουλίου στα θέατρα Κήπου και Δάσους.

Η πρώτη παράσταση που θα ανέβει στις 16 και 17 Ιουλίου στο θέατρο Κήπου είναι Οι πανουργίες της Φλουρούς, του Δημητρίου Βικέλα, με τους Ελένη Γερασιμίδου, Προκόπη Γιαννείος και Παναγιώτη Κατσιγιάννης, πλαισιωμένοι από τρείς ακόμη ηθοποιούς, σε σκηνοθεσία Ευανθίας Στιβανάκη, μουσική είναι Δημήτρη Λέκκα και σκηνικά-κουστούμια του Κώστα Βελινόπουλου.

Στη συνέχεια στις 20 και 21 Ιουλίου στο θέατρο Κήπου ανεβαίνει η Δεσποινίς Τζούλια, του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, με τους Μαίρη Βιδάλη, Μαρία Σύρρου και Ζαχαρία Ρόχα, σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Ρόχα και μουσική του Θάνου Γεωργούλα.

Και στις 22 και 23 Ιουλίου θα παρουσιαστούν οι Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη, με τους Βασίλη Τσιβιλίκα, Γιώργο Κωνσταντίνου και Σπύρο Σαραφιανό, πλαισιωμένοι από πέντε ακόμη ηθοποιούς, σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους, μουσική Μάρως Θεοδωράκη και σκηνικά-κουστούμια της Αριάδνης Βοζανή.