Σε αυτή την ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε από τις αρχές του 2020, το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, με αίσθημα ευθύνης, δεν άσκησε απλά τα καθήκοντα του, αλλά στήριξε έμπρακτα τους καλλιτέχνες μέσα από μια διετή προσπάθεια, με σκοπό να προσφέρει στους δημότες ποιοτική ψυχαγωγία διαρκή υψηλού επιπέδου σε κάθε γειτονιά της πόλης μας.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, ήμασταν από τους ελάχιστους δήμους πανελλαδικά που καταφέραμε και υλοποιήσαμε με μεγάλη επιτυχία και απήχηση για 2 χρόνια εν μέσω πανδημίας το 1ο και το 2ο Ζωγράφου Summer Festival, όπου τηρήθηκαν επιτυχώς όλα τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες που έχει ορίσει το υπουργείο Πολιτισμού.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη και οι δωρεάν κρατήσεις των θέσεων πραγματοποιήθηκαν με πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής για 1η φορά σε όλη την επικράτεια, γεγονός που βοήθησε να μην δημιουργηθεί συνωστισμός και να απολαύσουμε όλοι μαζί με ασφάλεια τις εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, για 3η χρονιά, θα λάβει χώρα μια δεκαπενθήμερη γιορτή τέχνης και πολιτισμού στην πόλη μας, το 3ο Ζωγράφου Summer Festival 2022, στο οποίο θα συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο καλλιτέχνες και δημιουργοί από όλα τα μουσικά είδη μέσα από ένα crossover ρεπερτόριο, διαφορετικά και αναπάντεχα είδη με εναλλαγές και πολλές μουσικές εκπλήξεις!

Επιθυμία μας είναι, η πόλη μας να ξεχειλίσει από ήχους, με back to back δωρεάν συναυλίες για μικρούς και μεγάλους, που θα σημάνουν την εκκίνηση των καλοκαιρινών lives, ενώ παράλληλα θα γεμίσουν με ήχους και εικόνες αγαπημένα και εμβληματικά κτίρια, του Δήμου Ζωγράφου, όπως η Βίλα Ζωγράφου & το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, χαρίζοντας μας αξέχαστα μουσικά ταξίδια.

Παράλληλα, στόχος μας είναι αυτός ο θεσμός να αποτελέσει μια εστία πολιτισμού στην πόλη μας και επιδίωξη είναι το φεστιβάλ μας να συνεχίσει να στηρίζει ενεργά τον πολιτισμό και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν. Ταυτόχρονα, ο θεσμός θέλουμε να αποτελέσει μια σύγχρονη κοινωνική διαδικασία επικοινωνίας διευρυμένη, προσαρμοσμένη και εναρμονισμένη στις ανάγκες του πολίτη της σύγχρονης κοινωνίας μας.

Ο Δήμος Ζωγράφου πήρε το όνομά του από την οικογένεια Ζωγράφου, που έζησε στη βίλα Ζωγράφου και έδωσε το όνομα στην περιοχή. Η βίλα αποτελεί ένα «κόσμημα» για την πόλη μας και αποτελεί το πολιτιστικό μας σπίτι και σημείο αναφοράς και συνάντησης όλων των δημοτών, που είτε έρχονται να επιμορφωθούν μέσω σεμιναρίων και διαλέξεων, είτε να παρακολουθήσουν μαθήματα στο ωδείο, είτε να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στον προαύλιο χώρο.

Το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο μας, επίσης έχει μακρά παράδοση σε θεατρικά δρώμενα και επί 34 συναπτά χρόνια, οι θεατρικοί μας αγώνες αποτελούν έναν κοινωνικό θεσμό και παράλληλα ένα πολιτιστικό προϊόν που οφείλουμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε ως πολύτιμο δημόσιο αγαθό, καθώς είναι ο σημαντικότερος δείκτης επιπέδου ανάπτυξης της κοινωνίας μας.

Έντονη παρουσία, στο φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα είναι και πάλι η περσινή επιτυχημένη νέα εμβόλιμη ενότητα που αφορά τους νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες. Δίνουμε ξανά την ευκαιρία να μας παρουσιάσουν νέα παιδιά τις δημιουργίες τους σε μια διήμερη καλλιτεχνική ενότητα με την ονομασία: Youth Unit.

Η μουσική μας αυλαία ανοίγει, 1 Ιουλίου και κλείνει 20 Ιουλίου 2022 και σας περιμένουμε με χαρά να συν ταξιδέψουμε σε μουσικούς δρόμους, μια μοναδική γιορτή δημιουργικότητας και έκφρασης με ταυτότητα, μέσα από την ποικιλία συναισθημάτων που αποδίδει η μουσική γλώσσα, για να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας.

Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους μας !

Γιώργος Γιαννακόπουλος
Πρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού
Δήμου Ζωγράφου

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται το 3ο Ζωγράφου Summer Festival 2022!