Ο Γιώργος Αλεξανδρίδης παρουσιάζει τρεις εγκαταστάσεις, μία επιτοίχια και δύο στον χώρο. Στην πρώτη γλυπτική εγκατάσταση, αιωρούμενη στον χώρο παρουσιάζονται φιγούρες σε απαλά χρώματα, φιγούρες με στολές –πυροτεχνουργοί του στρατού, νοσοκόμες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με αντιασφυξιογόνες μάσκες, ηλεκτροσυγκολλητές, μελισσοκόμοι, κλόουν, δύτες αλλά και μέλη της Κου Κλουξ Κλαν. Στη δεύτερη παρουσιάζεται μια πυκνή σύνθεση κεραμικών πιάτων, διακοσμημένων με καλοσχεδιασμένα, επαναλαμβανόμενα μοτίβα που έχουν θέμα τον πόλεμο, την εξουσία, την πάλη και το σεξ. Τέλος μια εγκατάσταση από ομοιόμορφες σκηνές (φτιαγμένες από πηλό), αποτυπώνει τη σύγχρονη τραγική πραγματικότητα εκατομμυρίων ανθρώπων που ξεριζώνονται βίαια ή εγκαταλείπουν τις εστίες τους.

«Στις τρεις εγκαταστάσεις της έκθεσης, ο εικαστικός κατορθώνει να αντλήσει ένα μεστό σε νοήματα περιεχόμενο, με ανατρεπτική και ειρωνική διάθεση, σουρεαλιστικό πνεύμα και προφανείς συμβολικές προθέσεις, να αναφερθεί στη ζωή και στον θάνατο, στη βία και στην καταστροφή, στην προστασία και στην απώλεια, να επικεντρωθεί σε κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες στη σημερινή αντιφατική και παράδοξη συγκυρία της μετάβασης, της αστάθειας και των ανατροπών σε όλα τα πεδία της ζωής, παρουσιάζοντας ένα αμφίσημο και πολυεπίπεδο, σε προσεγγίσεις και ερμηνείες, περιβάλλον.», παρατηρεί για το έργο του ο επιμελητής της έκθεσης Γιάννης Μπόλης.

Γιώργος Αλεξανδρίδης:

Ο Γιώργος Αλεξανδρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980. Σπούδασε μαρμαρογλυπτική στην Τήνο και γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Από το 2019 είναι Επίκουρος Καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου διδάσκει το μάθημα της Κεραμικής. Έχει πραγματοποιήσει μία ατομική έκθεση το 2018, έχει συμμετάσχει στην 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης (2017), ενώ έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε μουσεία και γκαλερί. Στο εικαστικό του έργο πραγματεύεται ζητήματα όπως οι κοινωνικές ανισότητες, οι διακρίσεις και οι αποκλεισμοί, η μετανάστευση, οι συνθήκες διαβίωσης, η βία, ο πόλεμος και τα συστήματα εξουσίας.