Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και το βιβλιοπωλείο Ianos, παρουσιάζουν από κοινού …

το δοκίμιο του Γιάννη Παπαδογιάννη με τίτλο «Η άνοδος και η πτώση του Homo Economicus» ο μύθος του ορθολογικού ανθρώπου και η χαοτική πραγματικότητα. Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 26 Ιουνίου, στις 12:30.

Θα μιλήσουν:
Μπάμπης Παπαδημητρίου, Δημοσιογράφος ΣΚΑΪ, Ραδιόφωνο Τηλεόραση, Καθημερινή.
Γιάννης Στουρνάρας, Καθηγητής Οικονομικών Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ.
Χρήστος Α. Αλεξάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Λίγα λόγια για το δοκίμιο:
Τι πήγε στραβά στην παγκόσμια οικονομία τα τελευταία 5 χρόνια; Γιατί η οικονομική επιστήμη απέτυχε να αντιληφθεί την επερχόμενη τραγωδία;

Ξεκινώντας με μια χρήσιμη αναδρομή στις διάφορες οικονομικές θεωρίες, το βιβλίο αυτό αντιπαραθέτει τις ακλόνητες πεποιθήσεις της οικονομικής επιστήμης με τη σημερινή πολυσύνθετη και χαοτική πραγματικότητα της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.

Παράλληλα, παρουσιάζει ευρήματα επιστημών όπως η Νευροεπιστήμη, η Ανθρωπολογία, η Κοινωνιολογία, κ.α, τα οποία ανατρέπουν την εξιδανικευμένη εικόνα που έχουμε για τις δυνατότητες και τις γνώσεις μας ως άτομα και ως κοινωνία, και εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο γιατί η τυφλή, σχεδόν θρησκευτική, πίστη των ορθόδοξων οικονομικών στην απόλυτη ορθολογικότητα  του ατόμου και στην υπεροχή της ελεύθερης αγοράς απομάκρυναν βαθμιαία τα οικονομικά από την πραγματικότητα της καθημερινότητας και τη σημερινή κοινωνία.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Παπαδογιάννη:
Ο Γιάννης Παπαδογιάννης γεννήθηκε το 1974. Σπούδασε στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Από τα φοιτητικά χρόνια, το 1994, ξεκίνησε να εργάζεται σε οικονομικά περιοδικά και εφημερίδες ως οικονομικός συντάκτης. Έχει εργαστεί στις εφημερίδες Ημερησία, Εξουσία και Χρηματιστήριο καθώς και σε πολλά οικονομικά περιοδικά (Χρήμα & Αγορά, Επιλογή, Κεφάλαιο κ.α.) Από το 1999 εργάζεται στο οικονομικό τμήμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.