Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Λασηθιωτάκη με τίτλο «Πρόσωπα»

από την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 30 έργα, τα οποία ο καλλιτέχνης δημιούργησε τα τελευταία χρόνια. Ειδικά για την έκθεση στο Βυζαντινό Μουσείο φιλοτέχνησε επιπλέον μια σειρά έργων.

Πρόκειται για ζωγραφική, η οποία επικεντρώνεται στη μελέτη της ανθρώπινης μορφής, θέμα που απασχολεί κατ’ αποκλειστικότητα τον καλλιτέχνη τα τελευταία 10 περίπου χρόνια. Η επιλογή των προσώπων γίνεται από φωτογραφικό υλικό που συγκεντρώνει ο ζωγράφος, με άξονα το φυσιογνωμικό αλλά και ψυχολογικό ενδιαφέρον των προσώπων. Στη συνέχεια αποτυπώνει τους χαρακτήρες με μια ιδιαίτερη τεχνική ύγρανσης του καμβά και αραίωσης του χρώματος.

Το μεταφυσικό και ψυχολογικό ενδιαφέρον των πορτραίτων, η ακινησία και η στοχαστική αλλά και μελαγχολική διάθεση των προσώπων, η μετωπικότητα και η συχνή απουσία φόντου είναι μερικές από τις εκλεκτικές συγγένειες της ζωγραφικής του με τη βυζαντινή τέχνη. Η παρουσία των έργων του Λασηθιωτάκη στους χώρους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου αποτελεί ένα βήμα διαλόγου της σημερινής τέχνης με αυτή του παρελθόντος.