Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου και ήδη χρυσού CD “Γιάννης Κότσιρας Live 2010” και με διάθεση κεφάτη και αισιόδοξη

ο Γιάννης Κότσιρας θα βρεθεί το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 στο Κτήριο 56 του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού της Αθήνας, «Ελληνικός Κόσμος». Μαζί του η Βασιλική Καρακώστα.

Μεγάλες επιτυχίες από το προσωπικό του ρεπερτόριο, όπως «Το τσιγάρο», «Το σεντόνι, το «Κάνε το χειμώνα καλοκαίρι» ή το «Άντρας που δεν έκλαψε» σε φρέσκιες, πραγματικά… ζωντανές εκτελέσεις, μαζί με επιλογές-έκπληξη από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής σκηνής, συνθέτουν μία πολύχρωμη μουσική παράσταση, με στιγμές ρυθμικές και διάθεση ανεβασμένη.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής ποντάρει στις ερμηνευτικές του δυνατότητες και φλερτάρει με το ίδιο πάθος τόσο με τους ροκ και έντεχνους ήχους όσο και με το λαϊκό τραγούδι στις καλύτερες στιγμές του.

Μία ιδιαίτερη στάση αυτής της βόλτας θα είναι στον καινούριο συναυλιακό χώρο του «ΚΤΗΡΙΟ 56» Ελληνικός Κόσμος Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα.

Συνοδοιπόρος του σε αυτό το μουσικό ταξίδι η Βασιλική Καρακώστα, την οποία έχουμε γνωρίσει στο πλευρό σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής μουσικής, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, ο Γιώργος Ανδρέου, αλλά και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο οποίος υπογράφει επίσης τους στίχους και της μουσική στο πρώτο προσωπικό cd της Βασιλικής με τίτλο «Η σβούρα και άλλες ιστορίες».

Στην ιδιαίτερη αυτή παράσταση συμπρωταγωνιστές θα είναι στις κιθάρες και στο τραγούδι ο Γιάννης Κωνσταντινίδης που είναι και ο συνδημιουργός του CD \”Και πάλι παιδί\” αλλά και του καινούριου τραγουδιού \”Αγάπη μου εσύ\”, στα τύμπανα, ο Γρηγόρης Συντρίδης,

στο μπουζούκι ο Βαγγέλης Μαχαίρας και ο Άρης Κούκος, στο μπάσο ο \’Ακης Αμπράζης, στα κρουστά ο Νίκος Νταρίλας, στην ακουστική κιθάρα ο Γεράσιμος Σιούρας, στο βιολί η Μιγκέν Σελμάνι και στο πιάνο ο Κώστας Συντρίδης. Τις ενορχηστρώσεις έχουν αναλάβει ο Κώστας Συντρίδης και ο Γιάννης Κωνσταντινίδης ενώ την παρέα ολοκληρώνουν ο Άρης Κουντούρης και ο Λάμπρος Μπούνας στον ήχο και ο Γιώργος Τέλλος στο σχεδιασμό των φώτων.