Το «Όντως Φιλιούνται;» ξεκίνησε για να γίνει κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που είναι τώρα. Η αρχική ιδέα ήταν να φτιαχτεί ένα μοντέρνο screwball στα πρότυπα των σπιντάτων κωμωδιών της δεκαετίας του 30. Και ενώ σε επίπεδο σεναρίου πήγαινε καλά, άρχισαν οι πρόβες. Και ευτυχώς. Εκεί κατάφερα να δουλέψω, για πρώτη φορά σε ένα τόσο μεγάλο πλαίσιο, με εξαιρετικούς ηθοποιούς, να συζητήσω μαζί τους για ώρες και να ακούσω προσεκτικά τον κόσμο που ο καθένας τους φέρει.

Σε γενικές γραμμές είμαι άνθρωπος που προσπαθεί να έχει τον έλεγχο των πάντων. Επίσης είμαι πολύ προστατευτικός με τις ιδέες μου και δεν αφήνω πολύ εύκολα να διεισδύσουν επιρροές από τρίτους. Και όμως, κάποια στιγμή στις πρόβες και αργότερα στα γυρίσματα της ταινίας, αποφάσισα να αφεθώ και να ακούσω προσεκτικά. Και όταν άρχισα να νιώθω άνετα σε αυτό το πλαίσιο, τότε τα πράγματα ξεκίνησαν να γίνονται πραγματικά ενδιαφέροντα. Καθώς το σενάριο άλλαζε σε πολλά επίπεδα, άλλαξε παράλληλα και ο τρόπος που γυριζόταν η ταινία. Αντί δηλαδή να στηθεί μία στυλιζαρισμένη προσέγγιση, προσπάθησα να επικεντρωθώ περισσότερο στις ερμηνείες και στη λειτουργικότητα τους.

Κλείνοντας την ταινία στο μοντάζ, οι παλιές ιδέες είχαν πιά χαθεί και είχαν αντικατασταθεί από νέες, ίσως λιγότερο φιλόδοξες αλλά σίγουρα πιο ανθρώπινες άρα και πιο περίπλοκες. Η ταινία άνοιξε θεματικά και συναισθηματικά και από μία αρκετά κυνική ματιά πάνω στις σκέψεις απαλείφθηκε ο κυνισμός για να δώσει τη θέση του στην κατανόηση της επικοινωνίας σήμερα.

Ο προηγούμενος τίτλος της ταινίας ήταν «Punk» και αφορούσε κυρίως τον κωλοπαιδισμό του κεντρικού χαρακτήρα της ταινίας. Αν το «Punk» θα γινόταν μία καλή ταινία μάλλον δεν θα το μάθω ποτέ. Το «Όντως Φιλιούνται;» όμως είναι μία ταινία για την οποία αισθάνομαι περήφανος.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Γιάννης Κορρές γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Το «Όντως Φιλιούνται;» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα πρώτα στάδια προ-παραγωγής της επόμενης ταινίας του με τίτλο «Κορίτσι Χωρίς Ρούχα».


Info: Η ταινία «Όντως Φιλιούνται;», του Γιάννη Κορρέ, προβάλλεται από τις 19 Οκτωβρίου αποκλειστικά στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ, σε διανομή Weird Wave. Ακολουθήστε την ταινία στο fb: facebook.com/kissing2016


Διαβάστε επίσης:

Όντως Φιλιούνται;, του Γιάννη Κορρέ