Ο ζωγράφος Γιάννης Ευθυμίου, που παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο του στη Μύκονο, εγκαθιστά για δέκα μέρες στην Αίθουσα Καλογερά το πολύχρωμο σύμπαν του από χαρτοπολτό που αποτελείται από σουρεαλιστικά τοπία και παράξενες ιπποτικές ιστορίες. Τα έργα του Ευθυμίου είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένα από χαρτοπολτό και δημιουργούνται μονομιάς, αφού η κατασκευή του χαρτιού δεν αφήνει χώρο ή χρόνο για δεύτερη παρέμβαση ή αλλαγή στο έργο. Η επιφάνεια του έργου και η σύνθεση καθορίζονται έτσι “μια κι έξω” και ο Ευθυμίου δεν συνηθίζει να φτιάχνει προσχέδια, αλλά εργάζεται αυθόρμητα κι ενστικτωδώς.

«Σε αυτή την καινούρια σειρά έργων του συνδυάζονται τοπιογραφίες, close-ups των αγαπημένων του ηρώων, αλόγων και καβαλάρηδων, και επαναληπτικά μοτίβα. Η ζωγραφική του Ευθυμίου ισορροπεί μεταξύ της παιδικότητας και της ειρωνείας και ενσωματώνει ταυτόχρονα ιστορικές και ποπ αναφορές», σημειώνει η επιμελήτρια Αλεξία Παππά.

Γιάννης Ευθυμίου – Βιογραφικά στοιχεία:

Ο Γιάννης Ευθυμίου γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1990. Σπούδασε γλυπτική και ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών στον Πύργο της Τήνου και στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, απ’ όπου αποφοίτησε με Άριστα το 2017. Το 2016 έλαβε το Βραβείο Σπυρόπουλου ως Νέος Καλλιτέχνης της Χρονιάς από το Ίδρυμα Σπυρόπουλου, ενώ το 2017 του απονεμήθηκε το 2ο Βραβείο για νέους καλλιτέχνες από την Εθνική Ασφαλιστική. Έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις, το 2020 και το 2022 στην Evripides Art Gallery, και τα έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, την Ελβετία και τις ΗΠΑ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Cross-cutting scene, 2023 paperpulp 55 X 65cm