Βασίζονται στο γνώριμο ήχο τους, αλλά έχοντας περάσει μέσα από συμπληγάδες δεκαετιών, προχωρούν και πέρα απ’ αυτόν. Σκληροί, επιθετικοί, με αυξημένη δόση black humor, σατυρίζουν τη ζωή μέσα από τα πρόσωπα των «ηρώων» του τραγουδιού τους.

Ο Γιάννης και η Μαρία δυο μικροί φτωχοδιάβολοι, φτάνουν στην Αθήνα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Σύντομα συγκρούονται μετωπικά με τον εφιάλτη της απομόνωσης, της ανεργίας και της απλήρωτης εργασίας… Η Μαρία μεταναστεύει στη Γερμανία και ο Γιάννης γίνεται μάρτυρας της παγερής αδιαφορίας των κάθε λογής «φιλάνθρωπων». Στο τέλος του τραγουδιού ο «θείος Νώντας» ΜήτS.O.S. Πουλικάκος συμπληρώνει την παροιμία, επιβεβαιώνοντας σαρκαστικά το διαχρονικό της νόημα.

Το «Γιάννη…» στην περιπετειώδη πορεία του σ’ αφιλόξενη χώρα, συνοδεύει ένα «μαύρο» videoclip, που υπογράφει ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης (ο ίδιος είχε σκηνοθετήσει και τα «Τέρμα το διάλειμμα» και «Εμένα οι φίλοι μου»).

Στην οθόνη, οι πρωταγωνιστές είναι δυο φουσκωτές κούκλες sex . Προβάλλοντας έτσι ανάγλυφα τον τρόπο που οι σύγχρονες κοινωνίες αντιμετωπίζουν τον κάθε Γιάννη και την κάθε Μαρία, ανεξαρτήτως καταγωγής και χρώματος.

Δυνατή στιγμή, η φορτισμένη σημειολογικά εμφάνιση του Δημήτρη Πουλικάκου με την καπαρντίνα που φορούσε στο εξώφυλλο του δίσκου «Μεταφοραί Εκδρομαί ο Μήτσος» του 1976.

Στο clip εμφανίζονται κάνοντας το ντεμπούτο τους σαν ηθοποιοί 😉 γνωστές περσόνες της ελληνόφωνης ροκ σκηνής. Οδυσσέας Γαλανάκης (Απροσάρμοστοι), Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα), Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια), Μίμης Καλαντζής (Τσοπάνα Rave), η Θέκλα Τσελεπή, ο φωτογράφος Ηλίας Μωραΐτης και ένας φίλος από τα live των Magic, ο Δημήτρης Μιχαηλίδης.

Όλοι τους, μαζί με τους Magic de Spell και τις φουσκωτές κούκλες τους, αποκαλύπτουν τη δεύτερη πτυχή του τραγουδιού «Γιάννη…». Την ηρωική πορεία στο χρόνο και τις δοκιμασίες, ολόκληρης της ελληνικής ροκ σκηνής.

MAGIC DE SPELL:

Θοδωρής Βλαχάκης, drums
Γιώργος Αρχοντάκης, bass
Δημήτρης Μποτής, keyboards
Βαγγέλης Θεοδωράκης, guitars
Γιώργος Λαγγουρέτος, vocals

Facebook Page: https://www.facebook.com/MagicDeSpell

Info:

MAGIC de Spell – «Γιάννη…»
Κυκλοφορεί από τη Heaven Music

Μουσική: Βαγγέλης Θεοδωράκης, Θοδωρής Βλαχάκης
Στίχοι: Θοδωρής Βλαχάκης
Ηχογράφηση – Μίξη: Γιώργος Αρχοντάκης
Vintage Studio Mastering: Νάσος Νομικός, vu – productions
Σκηνοθεσία: Νίκος Σούλης
Διευθ. Φωτογραφίας: Κώστας Σταμούλης

Διαθέσιμο στα:

iTunes: https://apple.co/2H5M2b7
Google Play: http://bit.ly/2JgemIk