Την Κυριακή 30 Μαρτίου το Gagarin φιλοξενεί ένα μοναδικό αφιέρωμα στις ταινίες – και, γενικώς, τις περιπέτειες – του Γιάγκου Giagonan Ραυτόπουλου, το οποίο διοργανώνει η Astra.

Ο νεαρός δημιουργός από την Πάτρα, ο οποίος έχει δημιουργήσει αίσθηση με τη δουλειά του – μοναδική, για τα ελληνικά κινηματογραφικά χρονικά, σε ύφος και περιεχόμενο – κερδίζοντας μέχρι και βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, έχει πλέον φεστιβάλ αφιερωμένο στο έργο του.

Αποδεδειγμένα θιασώτης της Do It Yourself νοοτροπίας, ο Γιάγκος – έχοντας ένα πενιχρό, σχεδόν μηδαμινό, budget στη διάθεσή του – κατάφερε να ταξιδέψει μέχρι την Κίνα και το Σινικό Τείχος (!) για να γυρίσει την τελευταία ταινία του, αφού πέρασε από άλλες έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Ο Giagonan, επίσης, φέτος ανακηρύχθηκε τιμώμενο πρόσωπο και στο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου, στο οποίο προβλήθηκε το περίφημο «Giagonan 3 / the Dark Days of Doom».

Στα κατορθώματα του Γιάγκου συμπεριλαμβάνεται και η ίδρυση της Δ.Α.ΣΠ., μιας οργάνωσης που – όπως, εύγλωττα, υποδηλώνει και το όνομά της (Δεν Ανήκω Σε Παράταξη) – χλευάζει τον θεσμό των φοιτητικών παρατάξεων, ο οποίος γεννά τα φαινόμενα των κομματόσκυλων και των… συνταξιούχων «πολιτικάντηδων» φοιτητών.

Οι θαυμαστές του είδους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα οι αποκλειστικοί θαυμαστές του Γιάγκου – οι οποίοι είναι πολλοί – αναμένουν με αγωνία.

Και στην πραγματικότητα, με αφορμή το Giagollywood, μπορούμε να τιμήσουμε όλους εκείνους τους νέους δημιουργούς – και είναι αρκετοί – που προσπαθούν να κάνουν ένα διαφορετικό είδος κινηματογράφου, με πενιχρά μέσα και χωρίς κάθε είδους επιχορηγήσεις, στηριζόμενοι αποκλειστικά στο κέφι, τη φαντασία και την τρέλα τους.

Info
Giagollywood
Κυριακή 30 Μαρτίου
Gagarin 205, Λιοσίων 205
Τηλ.: 210 8547600-1
www.gagarin205.gr
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 18:30
Είσοδος: 5 ευρώ για κάθε προβολή
Ολόκληρη τη βραδιά 10 ευρώ