Στις 5 Ιανουαρίου το Ίδρυμα Μ. & Β. Θεοχαράκη θα παρουσιάσει μια θεατροποιημένη συναυλία με τίτλο Γεωργία Σάνδη, η οποία βασίζεται στη ζωή της εκκεντρικής συγγραφέα της ρομαντικής εποχής, Γεωργία Σάνδη, με αφηγήτρια την ηθοποιό Μάγδα Μαυρογιάννη.

Η Γεωργία Σάνδη γεννήθηκε το 1804 και πέθανε το 1876. Έγινε το επίκεντρο των διανοούμενων της υψηλής κοινωνίας και της πολιτικής ζωής του Παρισιού.  Ντυμένη αντρικά με ένα πούρο στο χέρι με έντονη προσωπικότητα και ερωτισμό ξεσήκωσε ένα κίνημα υπέρ της ελευθερίας και των δικαιωμάτων της γυναίκας. 

Στο περιβάλλον της είχε μεγάλους συγγραφείς, μουσικούς, ζωγράφους:  τον Μπαλζάκ, τον Φλωμπέρ, τον Σταντάλ, τον Ντελακρουά, τον Λιστ.  Την ερωτεύτηκαν με πάθος ο Άλφρε ντε Μυσέ και ο Φρεντερίκ Σοπέν. Η ζωή της συγκλονιστική. χαρακτηρίζεται από πάθος, έρωτα και δύναμη. Η Γεωργία Σάνδη έμεινε στην ιστορία ως γυναίκα-σύμβολο.

Συντελεστές της παράστασης η ηθοποιός Μάγδα Μαυρογιάννη και ο πιανίστας Κάρολος Ζουγανέλης.
Ο Κάρολος Ζουγανέλης ανέλαβε την Μουσική Επιμέλεια και την Ερμηνεία των έργων Σοπέν και List, Νυχτερινά, Μαζούρκες, Μπαλάντες, Σπουδές, Valses, κ.ά.

Η Μάγδα Μαυρογιάννη αφηγήτρια της ιστορίας, ανέλαβε το Κείμενο και την Σκηνοθετική Επιμέλεια. Η Γεωργία Σάνδη ανήκει στον κύκλο Classic Music Box που δημιούργησε η Μάγδα Μαυρογιάννη παρουσιάζοντας βιογραφίες γυναικών.