Η πολιτιστική εταιρία Knot εγκαινιάζει το θεατρικό πρόγραμμά της με την παράσταση Γεωγραφία Pound στην Knot Gallery, τον καινούριο χώρο της εταιρίας που είναι αφιερωμένος στις σύγχρονες τάσεις των πειραματικών τεχνών.

Οι Γεωγραφίες, σκηνικές εγκαταστάσεις τοπίων και συμβάντων, αποτελούν ένα μακρόπνοο σχέδιο του σκηνοθέτη Ντίνου Νικολάου, βασισμένο στην ιδέα της δημιουργίας ανοίκειων πορτραίτων.

Η Γεωγραφία Byron υπήρξε πρώτη εφαρμογή αυτού του σχεδίου τον Απρίλιο του 2009 στο θέατρο Κλειώ στη Θεσσαλονίκη. Μία σπουδή πάνω στο σχεδόν τίποτα στη naïf μελαγχολία στο σχεδόν τίποτα στην ελαφράδα στην ειρωνεία στο σχεδόν τίποτα.

Η Γεωγραφία Pound, εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του Αμερικάνου ποιητή Ezrα Pound, αποτελεί το δεύτερο μέρος των Γεωγραφιών. Μία σκηνική εγκατάσταση για το αρχιτεκτόνημα του ερειπωμένου τοπίου, για την φωνή που ηχεί αλλόκοτη και ξένη, για την κίνηση που είτε έχει σταματήσει είτε όχι.

Σύλληψη, σκηνοθεσία: Ντίνος Νικολάου, σχεδιασμός παράστασης, σκηνικού χώρου, κοστουμιών, φωτισμών: Ντίνος Νικολάου / Μυρτώ Βαγιώτα, σύνθεση και επεξεργασία ηχητικού περιβάλλοντος: Δημήτρης Καλλίρης, σχεδιασμός και κατασκευή γλυπτού φορέματος: Βαγγέλης Μακρόπουλος / Νικολίνα Μπαϊρακτάρη, 0σχεδιασμός εντύπου, φωτογραφίες: Μάριος Γαμπιεράκης.

Με τους: Βασιλική Ανδρέου και Θέμελη Γλυνάτση.