Ο George Gaudy ένας ανήσυχος και δημιουργικός νέος καλλιτέχνης, τα τελευταία χρόνια κατακτά την δική του θέση στο μουσικό στερέωμα. Με ενδιαφέρουσες επιρροές και ποικίλες συνεργασίες, έχει αρχίσει ήδη να αφήνει το δικό του στίγμα στο χώρο.

Με αφορμή το μεγάλο live που ετοιμάζει στο Gagarin την Πέμπτη 6 Απριλίου, μας μιλά για την προσωπική του πορεία, αλλά και τις μελλοντικές επιδιώξεις του, που περιλαμβάνουν από νέο δίσκο, μέχρι ανοίγματα στο εξωτερικό!

– Πώς ξεκίνησε η επαφή σας με την μουσική; Ποιες ήταν  οι κύριες επιρροές σας και πώς εξελιχθήκατε μέσα από αυτές;

Ξεκίνησε όταν έκανα μαθήματα πιάνου, όταν ήμουν 5-6 ετών δηλαδή. Οι κύριες επιρροές είναι αρκετές στην πραγματικότητα, αν θέλω να τις μαζέψω στα απολύτως βασικά θα έλεγα ότι είναι οι Beatles και οι Stones, η ψυχεδελική rock, o Leonard Cohen, o Tom Waits και o Nick Cave, λίγο punk, λίγο σκηνή του Madchester, λίγο κλασσική μουσική, λίγο Jazz.

Μέχρι στιγμής αυτές αισθάνομαι ότι ακούγονται στον ήχο μου και έχουν επιβιώσει στον καινούριο δίσκο τουλάχιστον. Όσον αφορά την εξέλιξη, θεωρώ ότι το πήγα λίγο ανάποδα γιατί όσο περνάει ο καιρός, κάνω απλούστερα πράγματα.

– Γύρω από ποιους θεματικούς άξονες κινούνται οι δημιουργίες σας; Τι κυρίως θα θέλατε να εκφράσετε ως νέος μουσικός;

Η απώλεια είναι κάτι που υπάρχει σε όλα τα τραγούδια που έχω γράψει, νομίζω. Τελικά, πολλά στο τέλος τα παρουσιάζω ως ερωτικά, χωρίς να είναι έτσι. Γενικά η αγάπη, η απώλεια και η κοινωνία είναι τρεις άξονες από τους οποίους κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει εύκολα. Πέρα από αυτά, μου αρέσουν οι συγκινησιακές εξάρσεις, η περιγραφή της κατάστασης ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα και οι κεκαλυμμένες αναφορές στην πολιτική – όσο λιγότερο γίνονται αντιληπτές και όσο καλύτερα τις κρύβω αυτές, τόσο για κάποιον λόγο χαίρομαι.

– Με ποια τραγούδια θα συστήνατε τον εαυτό σας σε ένα μέρος του κοινού που θα σας ακούσει για πρώτη φορά;

Από το πρώτο album: Come Again, In My dreams, Μillionaire

Aπό το νέο album: Why (oh why), Mother,  Berlin

– Το μουσικό τοπίο στην Ελλάδα έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Προσωπικά θεωρείτε ότι οι καινούριοι καλλιτέχνες μπορούν να βρουν τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας με το κοινό; Παράλληλα, είναι εύκολα τα ανοίγματα στο εξωτερικό;

Μέσα στα 6 ή 7 χρόνια που πέρασαν από τότε που ξεκίνησα έχει αλλάξει αρκετά, οπωσδήποτε. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα ή χειρότερα, η εντύπωση μου είναι ότι είναι ευκολότερο να επικοινωνήσεις κάτι καινούριο και δυσκολότερο να ξεχωρίσει κάτι. Μοιάζει σαν να έχουμε πιο πολλές μπάντες, οι περισσότερες εξελίσσονται πολύ και οι καινούριες είναι καλύτερες από τις παλιές. Υπάρχει και πιο συνειδητή κατεύθυνση στον ήχο γενικά και ειδικά στις ανεξάρτητες μπάντες υπάρχει ακόμα και εξειδίκευση.

Τα ανοίγματα στο εξωτερικό δεν είναι εύκολα, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτα. Τη δική μας συναυλία την ανέλαβε η United We Fly, που είναι νέα εταιρεία που κάνει παραγωγές συναυλιών, και θα κάνει και τη συναυλία της Μελεντίνης και των No Clear Mind.

– Θέλετε να μας δώσετε μια πρόγευση από αυτά που θα δούμε στο μεγάλο live σας στο Gagarin;

Θα έχουμε μεγαλύτερη μπάντα από ότι συνήθως και θα παίξουμε σχεδόν όλο το πρώτο άλμπουμ πολύ πιο κοντά στον τρόπο που ηχογραφήθηκε. Θα παίξουμε σχεδόν όλο το καινούριο, μέρος του οποίου είναι ακόμα ακυκλοφόρητο. Θα έχουμε επισκέπτες τον Jack Heart, την Esterina, τον Πάνο Μπίρμπα και τον Τόλη Φασόη, όλοι φίλοι και ιδιαίτερα καλοί σε αυτό που κάνουν, με special guest τους Daphne and the Fuzz.

– Ιδανικά πώς φαντάζεστε την συνέχεια της επαγγελματικής σας πορείας; Κάποιοι στόχοι που θέλετε να πραγματοποιηθούν;

Συναυλίες σε περισσότερα μέρη της Ελλάδας.

Μουσική για το σινεμά και το θέατρο.

Άνοιγμα στο εξωτερικό.

Και να ξεκινήσω τις ηχογραφήσεις για το τρίτο album άμεσα!


Ο George Gaudy έρχεται την Πέμπτη 6 Απριλίου στο Gagarin.