Το άλμπουμ «Γεννηθήκαμε Χτες» συγκεντρώνει τρία σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Τρεις «πρωτιές» στην ως τώρα προσωπική δισκογραφία του:
– για πρώτη φορά ηχογραφεί τραγούδια,
– για πρώτη φορά μελοποιεί ποιήματα και
– για πρώτη φορά τραγουδά και ο ίδιος

Το άλμπουμ περιλαμβάνει 5 οργανικά κομμάτια και 6 ποιήματα των Χρήστου Μπράβου, Μηνά Δημάκη, Θεόδωρου Ντόρρου, Ζήση Οικονόμου, Δημήτρη Ι. Αντωνίου, Έμιλυ Ντίκινσον (μετάφραση: Μαρία Δαμολή). Στα 3 πρώτα τραγουδάει ο Μπάμπης Παπαδόπουλος και στα υπόλοιπα οι Χρήστος Σαπουντζής, Εύη Μάζη και Ανθή Κύρκου αντίστοιχα.

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει ψηφιακά σε Spotify, iTunes/Apple, Deezer, Tidal και πολλές άλλες υπηρεσίες streaming την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και σε CD μέσα στον Μάρτιο. Επίσης, θα κυκλοφορήσει σε διπλό βινύλιο αργότερα μέσα στο 2023.

Η επίσημη πρώτη ζωντανή παρουσίαση του άλμπουμ «Γεννηθήκαμε Χτες» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου στο ΙΛΙΟΝ plus (Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα).

Τον βασικό ηχητικό κορμό του άλμπουμ αποτελεί ο Μπάμπης Παπαδόπουλος στην κιθάρα και ο Πέτρος Δαμιανίδης στο κοντραμπάσο. Οι δυο τους ως ντουέτο θα εμφανιστούν στη σκηνή του ΙΛΙΟΝ plus στην Αθήνα στις 24/3, καθώς και στις συναυλίες που θα ακολουθήσουν σε άλλες πόλεις.

Στις ηχογραφήσεις σε μερικά από τα κομμάτια του άλμπουμ συμμετείχαν επίσης οι μουσικοί: Εύα Ντούρου (theremin), Γιώτης Δαμιανίδης (κιθάρα), Ηλίας Κατσιάνος (κιθάρα), Πάνος Παπάζογλου (κιθάρα), Ασκληπιός Ζαμπέτας (κιθάρα). Οι κιθάρες των δύο τελευταίων μαζί με αυτή του Μπάμπη Παπαδόπουλου ακούγονται στο single προπομπό του άλμπουμ που κυκλοφόρησε πρόσφατα, «Πάθος σε Ροή».

Σε δύο από τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ συμμετέχει στα τύμπανα ο Χρήστος Γερμένογλου. Το ένα είναι το ποίημα «Ελπίδα» της Έμιλυ Ντίκινσον, ήταν μάλιστα η τελευταία ηχογράφησή του πριν φύγει από τη ζωή. Το δεύτερο είναι το οργανικό «Το Ροκ του Καραγκιόζη» που πρωτοεμφανίστηκε στους τίτλους τέλους της ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς». Το κομμάτι είχε κυκλοφορήσει σε digital single και είναι η πρώτη φορά που θα συμπεριληφθεί σε φυσικό φορμάτ.

Στο άλμπουμ υπάρχει ακόμη ένα οργανικό κομμάτι που προέρχεται από soundtrack, και επίσης εμφανίζεται για πρώτη φορά σε άλμπουμ, πρόκειται για το «Γλέντι» από την ταινία του Κυριάκου Κατζουράκη «Ussak…χρόνια μετά».

Ηχογράφηση, Μίξη, Mastering, Παραγωγή: Τίτος Καργιωτάκης, Χρήστος Χαρμπίλας
Φωτογραφίες / Σχεδιασμός εξωφύλλου: Σίμος Σαλτιέλ / Red Creative