Φωτογραφίες και βίντεο-εγκαταστάσεις των Ντεϊμάντας Ναρκάβιτσους και Δέσποινας Μεϊμάρογλου, περιλαμβάνει η έκθεση που θα εγκαινιάστηκε στις 6 Μαρτίου, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Β1, στο Λιμάνι και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Απριλίου 2008.

Φωτογραφίες και βίντεο-εγκαταστάσεις των Ντεϊμάντας Ναρκάβιτσους και Δέσποινας Μεϊμάρογλου, περιλαμβάνει η έκθεση που θα εγκαινιάστηκε στις 6 Μαρτίου, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη Β1, στο Λιμάνι και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Απριλίου 2008.


Μνήμες από ιστορίες δύσκολες, κορυφαία γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας φιλτραρισμένα μέσα από προσωπικά βιώματα, ιστορίες που θέλουμε να ξεχάσουμε ή να θυμόμαστε αποτελούν την πρώτη ύλη της έκθεσης Genius Seculi ή αλλιώς στο Πνεύμα της εποχής, όπως είναι και η ερμηνεία του τίτλου της έκθεσης.


Ο Ντεϊμάντας Ναρκάβιτσους μέσα από τη δουλειά του θέτει κάποια καίρια ερωτήματα όπως: Πως συμβιώνει κανείς με τα «φαντάσματα του παρελθόντος» στη μετα-σοβιετική σύγχρονη Λιθουανία; ή γιατί άραγε φοβόμαστε και εκδιώκουμε τα γλυπτά μνημεία της κομμουνιστικής εποχής;


Από την άλλη πλευρά από τα έργα της Δέσποινας Μεϊμάρογλου αναδύεται η σύγχρονη ιστορία της Καμπότζης και της Βόρειας Ιρλανδίας. Η εξόντωση εκατομμυρίων πολιτών από το καθεστώς των Ερυθρών Χμερ και η «Ματωμένη Κυριακή», συνθέτουν μια προσωπική εικαστική αφήγηση μέσα από τα βιώματα και τις μαρτυρίες των άλλων.


info
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Αποθήκη Β1, Λιμάνι
6 Μαρτίου (εγκαίνια στις 20:30) έως 30 Απριλίου 2008