Της είπαν πως πρέπει να μένει σιωπηλή, να υπακούει και να περιμένει… Το όνομα της έγινε θρύλος. Είναι η Πηνελόπη, η προσωποποίηση της καρτερικότητας. Ή μήπως όχι; Τη γίνεται όταν εκείνη, αποφασίσει να μπει στη θάλασσα;

Μια αλληγορική ιστορία με ένα κείμενο λιτό μα τόσο δυνατό που μας μιλά για την γυναικεία ενδυνάμωση και το δικαίωμα του καθενός να ξεπερνά τα κοινωνικά στερεότυπα και να καθορίζει μόνος του την πορεία του.

Η Πηνελόπη γίνεται το σύμβολο της εσωτερικής δύναμης και του θάρρους και επανατοποθετείται στην ιστορία των συμβόλων.

Λένε πως το μονοπάτι δεν είναι ασφαλές.
Λένε πως δεν έχω μάθει ακόμα τίποτα… Ίσως.
Ίσως, πάλι να κατάφερα να μάθω μόνη μου, όσα εκείνοι δεν κατάφεραν να μου διδάξουν.

Gema Sirvent

H Gema Sirvent γεννήθηκε στην πόλη Αλικάντε της Ισπανίας και είναι συγγραφέας. Σπούδασε Μετάφραση στο Πανεπιστήμιο του Αλικάντε και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Γραφιστική από το ίδιο πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως συγγραφέας, επιμελήτρια εκδόσεων και εισηγήτρια σε παιδικά εργαστήρια. Διευθύνει και παρουσιάζει τη ραδιοφωνική εκπομπή παιδικής φιιλαναγνωσίας με τίτλο: El Laberinto Imaginario.

Raul Guridi

O Raul Guridi είναι Ισπανός εικονογράφος. Έχει σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών της Σεβίλης και έχει εργαστεί πολλά χρόνια στον χώρο της διαφήμισης και των πολυμέσων. Από το 2010, ο Guridi είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους Ισπανούς εικονογράφους παιδικών βιβλίων και έχει εκδώσει περισσότερους από 20 τίτλους.