Η ομάδα χορού ΤRAVERSO παρουσιάζει την παράσταση Γέφυρες, την Παρασκευή 3 και την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 στο θέατρο Αργώ.

«Γέφυρες: κατασκευή μόνιμη ή μετακινούμενη που συνδέει δύο σημεία, παρέχοντας πέρασμα πάνω από ποταμό, χάσμα, δρόμο, συν. γεφύρι, διάβαση, ζεύγμα, οτιδήποτε χρησιμεύει ως μέσο προσεγγίσεως για τη μείωση ή την εξάλειψη διαφορών ανάμεσα σε μεμονωμένα άτομα ή ομάδες ατόμων».

Υλικές, νοητές ή μεταφυσικές, οι γέφυρες στέκουν, αγναντεύουν, χτίζονται και γκρεμίζονται, παλιώνουν και λάμπουν στο φως. Έργα ανθρώπων προορισμένα να υπερβούν το χάσμα, να δημιουργήσουν πέρασμα, να ζεύξουν όχθες, να κάμουν δρόμο.

Γέφυρες επικοινωνίας με υλικό το λόγο ή τις αισθήσεις και σκοπό τη σύγκλιση και την ομόνοια. Βλέμματα, λέξεις και χειρονομίες που τείνουν για να ενώσουν και να συμφιλιώσουν τον εαυτό με τον άλλο, το πρόσωπο με τον εσώτατο εαυτό, το παρόν με το παρελθόν, τη λέξη με τη σημασία της, κτισμένες με πένθος για ό,τι, ανάμεσα στα δύο σημεία, έχει πια χαθεί.

Με σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ θεάματος και θεατών, η ομάδα TRAVERSO χορεύει το ταξίδι της, εν μέσω ανέμων και κυμάτων, το ταξίδι της προς το φως.

Συντελεστές:
Σύλληψη-σύνθεση: Φαιδώρα Κολόζη
Χορογραφία: Φαιδώρα Κολόζη, TRAVERSO

(χορεύουν) TRAVERSO: Γεωργία Γεωργιάδη, Γκρέης Ηλιοκαύτου, Φαιδώρα Κολόζη, Κωνστάντια Κυνηγοπούλου, Χαρά Κυριαζή, Μαρία Παίζη.
Μαζί τους χορεύει ο Μιχάλης Κριεμπάρδης.

Μουσική: Schubert*Serenade Διασκευή Κίμων Ξύγκης, Σπύρος Μπάλιος, Awolnation*Sail Διασκευή Κίμων Ξύγκης, Σπύρος Μπάλιος, Tchaikovsky*White Adagio, Explosions in the sky*Day Five, White Linen (παραδοσιακό σέρβικο), παραδοσιακά νησιώτικα.

Βίντεο προβολή: Γιάννης Κολόζης / shoot the band
Κοστούμια: BLAMEYOURDAZE
Εικονογράφηση, τυπογραφία: Δάφνη Σγουρού
Φωτισμοί: Νίκος Βούλγαρης
Φωτογραφίες: Nίκος Κατσαρός
Ηχοληψία: Σπύρος Μπάλιος
Παραγωγή: TRAVERSO
Συμπαραγωγή: Violin production, fabula production

Διάρκεια Παράστασης: 50 λεπτά

Η ομάδα χορού TRAVERSO δημιουργήθηκε το 2013 στην Αθήνα. Ετερόκλιτοι χορευτές και άνθρωποι ενώθηκαν από την επιθυμία και την ανάγκη της έκφρασης, της δημιουργίας, του χορού. Παρατηρώντας και μελετώντας την κίνηση από διαφορετικά πρίσματα, διερευνούν τις ανθρώπινες συμπεριφορές, αντιδράσεις και σχέσεις.

TRAVERSO: Η θέση του πλοίου κατά την οποία πλέει με μειωμένη ταχύτητα, καθώς δέχεται τον άνεμο ή το κύμα από τα πλάγια.