Τρεις μοναδικές, η κάθε μια στο είδος της, παραγωγές του Σταμάτη Κραουνάκη και του Χέρμπυ Χάνκοκ φιλοξενεί το Νοέμβριο το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες.

Την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ένας από τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες των τελευταίων δεκαετιών  αφήνει για λίγο την Αθηναϊδα  και συνθέτει ένα μουσικό μονόλογο για το κοινό του Μεγάρου. Μαζί του η Σόνια Θεοδωρίδου, η Ελεάννα Καραντινού, ο Χρήστος Μουστάκας, η Δάφνη Λεμπέρου και μέλη της ομάδας Σπείρα Σπείρα τραγουδώντας Για έναν έρωτα…

Τους καλλιτέχνες θα συνοδεύσει εντεκαμελές σύνολο μουσικών υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Ζαχαρίου.

Και την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, ο βραβευμένος με 12 Grammy θρύλος της τζαζ Χέρμπυ Χάνκοκ καλωσορίζει το κοινό του Μεγάρου και υπόσχεται μια μοναδική παράσταση. Ο καλλιτέχνης μαζί με το σύνολό του θα αυτοσχεδιάσει πάνω σε κομμάτια από τις τελευταίες  δισκογραφικές δουλειές αλλά και παλαιότερες επιτυχίες του που έχουν γίνει πια κλασσικές σε μια βραδιά που προβλέπεται να μας μείνει αξέχαστη.

Το αστέρι της τζαζ στο πιάνο θα πλαισιώνουν αξιόλογοι μουσικοί όπως ο Τέρενς Μπλάνσαρντ στην τρομπέτα, ο Τζέιμς Τζίνας στο μπάσο, ο Λίονελ Λουέκε στην κιθάρα, ο Γκρεγκουάρ Μαρέ στην φυσαρμόνικα και ο Κέντρικ Σκοτ στα τύμπανα.

Ο Χέρμπυ Χάνκοκ γεννήθηκε στο Σικάγο το 1940 και σε ηλικία έντεκα ετών, ως παιδί-θαύμα, συνέπραξε με τη Συμφωνική του Σικάγου ερμηνεύοντας ένα πιανιστικό κοτσέρτο του Μότσαρτ. Με την τζαζ άρχισε να ασχολείται στο γυμνάσιο. Το 1963 ένας άλλος μύθος της τζαζ ο Μάιλς Ντέιβις, διακρίνοντας το ασυνήθιστο ταλέντο του Χάνκοκ τον συμπεριέλαβε στο Miles Davis Quintet. Με πενήντα χρόνια λαμπρής καριέρας, ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης εξακολουθεί να παραμένει στην πρωτοπορία και να ανοίγει νέους ορίζοντες στην τέχνη του.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της σειράς Γέφυρες υπογράφει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος.