Η Geeta Roopnarine είναι μία διεπιστημονική εικαστικός που διερευνά τη σχέση τέχνης, επιστήμης και τεχνολογίας. Η μεθοδολογία της είναι εμπνευσμένη από το αρχέτυπο των πραγμάτων, την εξεύρεση επιπέδων νοήματος και τη διασύνδεση πολιτιστικών και ιστορικών αντικειμένων. Στο έργο της ο ελληνικός πολιτισμός συναντά αυτόν του Τρινιντάντ και της Ινδίας ενώ η δημιουργός αντλεί εικόνες και μύθους για να μετατρέψει το οικείο σε άγνωστο.

Η Prana είναι η σανσκριτική λέξη για την αναπνοή, το πνεύμα, τη πνοή. Η ζωογόνος δύναμη, που διαπνέει την πραγματικότητα σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων και των άψυχων αντικειμένων, είναι η αφετηρία της καλλιτέχνιδας για να θέσει ερωτήματα σχετικά με την διχοτόμηση σώματος και νου και την διερεύνηση της έννοιας “σώμα που έχει πνοή-πνεύμα”.

Το χαρτί, ένα εύθραυστο υλικό, αλληλεπιδρά με την ακουαρέλα και την σημειολογία του λόγου, δημιουργώντας έναν δίαυλο ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το υλικό. Η ακουαρέλα, τα ποιήματα και μια εγκατάσταση, συντελούν σε έναν ενδιάμεσο χώρο όπου η αφαίρεση συναντά τη πραγματικότητα και το ανθρώπινο στοιχείο το υπερβατικό.

Η Geeta Roopnarine γεννήθηκε στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο και ζει στην Αθήνα. Εκπαιδεύτηκε ως ιατροδικαστής πριν σπουδάσει γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (Καθηγητής Γιώργος Λάππας). Πρόσφατα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό τίτλο, Computational Arts στο Goldsmiths, (Πανεπιστήμιο του Λονδίνου) και έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων εικαστικών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα. Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα χώρο έκφρασης και δημιουργίας ανοιχτό σε όλους, φιλοξενώντας ανάμεσα σε άλλα, εκθέσεις, εργαστήρια και διαλέξεις υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια των εικαστικών Παναγιώτη Βούλγαρη και Mary Cox.