Η έκθεση ερευνά την ομοερωτική ευαισθησία όπως αυτή αποτυπώνεται σε παρόντα χρόνο, στην πόλη μας, μέσα από τη δουλειά έξι καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα. Μέσα από τη χρήση παραδοσιακών τεχνικών και μέσων αναπαράστασης (ζωγραφική, σχέδιο, γλυπτική, κεραμική, φωτογραφία) αλλά και πιο υβριδικών κι εννοιολογικών πρακτικών προσεγγίζεται μια “άλλη” θεματολογία, ένας ισχυρός ερωτισμός που διεκδικεί την ορατότητα, την αναγνωρισιμότητα αλλά και την “κανονικοποίησή” του, τις αναπαραστάσεις του.

Κωστής Φωκάς

Η πρόσληψη ενός έργου τέχνης στο πλαίσιο της ομοφυλόφιλης επιθυμίας θέτει μια διπλή πρόκληση: την απομάκρυνση από την αφαίρεση προς χάριν μιας “δήλωσης” (αναπαραστατικής ή εννοιολογικής) της επιθυμίας, και ταυτόχρονα την απομάκρυνση από τις θεωρίες “θανάτου του δημιουργού” και των προθέσεών του προς χάριν μιας βιογραφικής “δήλωσης”. Έχουμε εδώ να κάνουμε με μια επιστροφή στο συγκεκριμένο, στο ιστορικά και βιογραφικά προσδιορισμένο. Τα απλά -συχνά κρινώμενα ως παρωχημένα- ερωτήματα που αφορούν ένα έργο τέχνης “Τι απεικονίζει;” “Ποιον απεικονίζει;” “Ποιος το δημιούργησε;” “Ποια ήταν η πρόθεσή του;” αποκτούν εδώ καίριο χαρακτήρα και φορτίζουν αυτόματα και φυσικά με δύναμη διεκδίκησης τα έργα.

Κωνσταντίνος Λαδιάνος

Ο χαρμόσυνος και βέβηλος πίνακας του Κωνσταντίνου Λαδιανού, τα διπλά επιζωγραφισμένα κι αυτοαναφορικά πορτρέτα του VASKOS (Νούλας-Τζημούλης), τα διακειμενικά και παιγνιώδη έργα του Άγγελου Παπαδημητρίου, οι σκοτεινές ελαιογραφίες και τα σχέδια του Ηλία Παπαηλιάκη, οι οικείες καταγραφές του προσωπικού χρόνου του Δημήτρη Παπαϊωάννου, και τα γυμνά διαπλεκόμενα σώματα του Κωστή Φωκά συνθέτουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα σύγχρονης εικονογραφίας της γκέι αγάπης.

Συμμετέχουν: Κωνσταντίνος Λαδιανός, Βασίλης Νούλας & Κώστας Τζημούλης (VASKOS), Άγγελος Παπαδημητρίου, Ηλίας Παπαηλιάκης, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Κωστής Φωκάς

Επιμέλεια-οργάνωση: Κώστας Τζημούλης & Βασίλης Νούλας

Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ

Η έκθεση “Gay Love in Pictures” είναι σαν να λέει: Τα πράγματα είναι απλά, τα πράγματα είναι εδώ μπροστά στα μάτια μας και είναι ωραία! Δείτε τα!

VASKOS

Ο VASKOS είναι το καλλιτεχνικό ντούο των Βασίλη Νούλα και Κώστα Τζημούλη που ξεκίνησε στην Αθήνα το 2014. Ερευνά τις έννοιες του υβριδικότητας, του queer και του παιχνιδιού στην προσέγγιση της καλλιτεχνικής, σεξουαλικής και εθνικής ταυτότητας. Η έκθεση “Gay Love in Pictures” αποτελεί μια διεύρυνση της αναζήτησης του VASKOS στο πεδίο της εγχώριας queer σκηνής όσον αφορά τα εικαστικά.

Κεντρικό έργο: Βασίλης Νούλας, Κώστας Τζημούλης ( VASKOS)