ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΑΠΟ 30 ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΙΑΝΟΗΤΕΣ

Πόσο απαραίτητη είναι η πολιτική σκέψη σήμερα, που η εμπιστοσύνη σε θεσμούς και ηγέτες έχει βυθιστεί στο ναδίρ; Είμαστε πολιτικά, οικονομικά ή θρησκευτικά ζώα; Πρέπει να ζούμε σε μικρές πόλεις-κράτη, σε έθνη ή σε πολυεθνικές αυτοκρατορίες; Ποιες αξίες οφείλει να προωθεί η πολιτική; Ο πλούτος πρέπει να είναι ατομικός ή συλλογικός; Τα ζώα έχουν δικαιώματα;

Οι Graeme Garrard και James Bernard Murphy, με 50 χρόνια έρευνας και διδασκαλίας στην πολιτική θεωρία και τη φιλοσοφία στις πλάτες τους, μας εισάγουν σε ένα καστ 30 συναρπαστικών πολιτικών στοχαστών. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να θυμηθούμε ότι η πολιτική μπορεί να είναι μια ευγενής, συναρπαστική και πολιτισμένη τέχνη και να κατανοήσουμε τα θεμέλιά της μέσα από τη ζωή και τη σκέψη των μεγάλων οραματιστών.

Garrard Graeme

Ο Graeme Garrard διδάσκει Πολιτική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ και στα θερινά προγράμματα του Χάρβαρντ. Έχει δώσει διαλέξεις σε κολέγια και πανεπιστήμια στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία.

Murphy Bernard James

Ο James Bernard Murphy διδάσκει Δημόσια Διοίκηση στο κολέγιο Ντάρτμουθ, στο Νιου Χάμσαϊρ των ΗΠΑ. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του είναι το A Genealogy of Violence and Religion: René Girard in Dialogue (Sussex Academic Press, 2018).