Στο θέατρο Αργώ, της Αιμιλίας Υψηλάντη, για τη θεατρική περίοδο 2010 – 2011 θα παρουσιαστεί ηβραβευμένη κωμωδία χαρακτήρων του Γάλλου 

συγγραφέα Ερίκ Ασσούς, «Γαμήλια Ψευδαίσθηση», σε μετάφραση Θωμά Βούλγαρη, σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη και με πρωταγωνιστές τους Αντώνη Θεοδωρακόπουλο, Αιμιλία Υψηλάντη και Γιάννη Ζαβραδινό.

Η Γαμήλια Ψευδαίσθηση τιμήθηκε πριν από λίγους μήνες με το Βραβείο Μολιέρ καλύτερου νέου έργου.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου 2010.

Πρέπει να τα λέμε όλα;
Είναι πάντα παρακινδυνευμένο – αν όχι απαγορευτικό – να θεωρείς πως ο σύντροφός σου είναι και ο καλύτερος σου φίλος.

Η Ζαν (Αιμιλία Υψηλάντη) και ο Μαξίμ (Αντώνης Θεοδωρακόπουλος) έπειτα από πολλά χρόνια γάμου αποφασίζουν να εξομολογηθούν τις απιστίες τους. Εκείνος αποκαλύπτει δώδεκα σύντομες περιπέτειες, εκείνη μια σχέση που διήρκησε εννέα μήνες.

Οι υποψίες του Μαξίμ, στρέφονται σταδιακά στο πρόσωπο του καλύτερού τους φίλου, Κλωντ (Γιάννης Ζαβραδινός), ο οποίος καλείται με τη σειρά του να συμμετάσχει, σ\’ ένα παιχνίδι γάτας – ποντικού γεμάτο μυστικά, αμφισβητήσεις και κατηγορίες.

Τοποθετώντας στη βάση της το αρχετυπικό τρίγωνο της συζύγου, του συζύγου και του φίλου – εραστή, που εδώ εμφανίζονται με τη μορφή τριών χαρακτηριστικών και απολύτως αναγνωρίσιμων προσώπων της εποχής μας, η Γαμήλια Ψευδαίσθηση είναι μια σύγχρονη κομψή κωμωδία – σχόλιο γύρω από την αγάπη, τη φιλία, τη συμβίωση και την ειλικρίνεια. 

Έχοντας αφομοιώσει στοιχεία από όλη τη γαλλική παράδοση (από το θέατρο του Μαριβώ έως το λαμπερό μπουλβάρ) αλλά και από τον Πιραντέλλο μέχρι τον Μπέργκμαν και τον Πίντερ, ο Ερίκ Ασσούς, με παραδειγματική οικονομία και αφαίρεση, στήνει με χιούμορ και κριτική διάθεση, ένα έξυπνο παιχνίδι τέννις μέσα από μια αλυσίδα υπολογισμένων χτυπημάτων και γρήγορων ελιγμών.

Συντελεστές

Μετάφραση: Θωμάς  Βούλγαρης
Σκηνοθεσία: Νίκος  Σακαλίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Αφροδίτη Κουτσουδάκη
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος  Σακαλίδης
Φωτισμοί: Νίκος Καβουκίδης

Διανομή
Μαξίμ: Αντώνης  Θεοδωρακόπουλος   
Ζαν: Αιμιλία  Υψηλάντη     
Κλωντ: Γιάννης  Ζαβραδινός