Το Γαϊτανάκι και το Αλογάκι, η ζωηρή παράδοση της Ελληνικής Αποκριάς, θα ζωντανέψουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής και θα τυλιχτούν μαζί με τα φιλιά σε μία μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση με παραδοσιακά τραγούδια!

Την Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, η Χορευτική Ομάδα και η Γυναικεία Χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων, χορεύουν και τραγουδούν για το φιλί του έρωτα και του αποχωρισμού, για το φιλί της αμαρτίας, αλλά και για το φιλί της γιορτής, της αποκριάτικης γιορτής.

Συμμετέχει φιλικά η Ελευθερία Αρβανιτάκη, με ένα αγαπημένο παραδοσιακό τραγούδι που θα ερμηνεύσει μόνο στην δεύτερη συναυλία, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, το οποίο στην πρώτη συναυλία, την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα παρουσιασθεί από την Χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων.

Η Αποκριά, το Γαϊτανάκι και τα γαϊτάνια, οι κορδέλες του, ο χορός των ζευγαριών που δένει ταιριαστά με το χρώμα και το κέφι της Αποκριάς, τα παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα που σατιρίζουν τα φιλιά της αγάπης, μας καλούν να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να ξαναθυμηθούμε… «πόσο κοστίζει το φιλί, στη Δύση, στην Ανατολή»!

Συντελεστές:

Έρευνα-Σκηνοθεσία: Λευτέρης Δρανδάκις
Βοηθός Σκηνοθέτη: Τάσος Πλίτσης
Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Παυλόπουλος
Διευθυντής Χορωδίας: Κώστας Καραμάνος
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Τμήμα Εθνικών Ενδυμασιών του Λυκείου των Ελληνίδων
Τραγούδι: Κώστας Μήτσης
Κρουστά: Μιχάλης Κλαπάκης
Βιολί-τραγούδι: Γιάννης Παυλόπουλος, κλαρίνο-καβάλ: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, λαούτο: Θεόδωρος Γιαννόπουλος, κιθάρα-λαούτο: Ιορδάνης Κουζηνόπουλος, κρουστά: Μανούσος Κλαπάκης, γκάιντα-τσαμπούνα: Δημήτρης Μπάκος, ακορντεόν: Γιάννης Μιχαλόπουλος

Η Χορευτική Ομάδα και η Γυναικεία Χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων

Με τη φιλική συμμετοχή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη (μόνο για την παράσταση στις 23 Φεβρουαρίου)