Δημοφιλής, αλλά και απελπισμένος, μοντέρνος για την εποχή του και συνάμα κλασικός, ο Κώστας Καρυωτάκης κατέχει μια σταθερή θέση, όχι μόνο στην ελληνική ποίηση, αλλά και στην ψυχή κάθε νέου αναγνώστη. Ποίηση και πεζά του Κώστα Καρυωτάκη παρουσιάζονται μαζί μ’ έναν κύκλο μελοποιημένων ποιημάτων του από τον Στάθη Γυφτάκη. Τραγούδια που ακούν τον ψυχικό τόνο των λέξεων και δίνουν τον αέρα της ταραχής, αλλά και της ήρεμης ενατένισης του ποιητικού κόσμου.

Συντελεστές

Ιουλίτα Ηλιοπούλου, απαγγελία
Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Τάσος Αποστόλου, τραγούδι
Πόπη Μαλαπάνη, πιάνο

Πρόγραμμα

– Οι στίχοι (ποίημα, απόσπασμα)
– Όλοι μαζί κινούμε, συρφετός (τραγούδι)
– Σε παλαιό συμφοιτητή (ποίημα)
– Ευγένεια (τραγούδι)
– Κι αν έσβησε σαν ίσκιος τ’ όνειρό μου (τραγούδι)
– Σαν δέσμη από τριαντάφυλλα (ποίημα)
– Αγοράκι και η μαγείρισσα Ζοζεφίν (σόλο πιάνο)
-Πρώτο όνειρο (σόλο πιάνο) συνδυασμένο με το ποίημα Το Φεγγαράκι
– Οι αγάπες (ποίημα)
– Θάλασσα (τραγούδι)
– Μόνο (ποίημα)
– Βαθύ μπλε ,σχεδόν μαύρο (σόλο πιάνο)
– Βράδυ (ποίημα)
– Επίκλησις (τραγούδι)
-Πάρε τα δώρα της ψυχής μου νά’ ρτεις (πιάνο, φωνή, απαγγελία)
– Μυγδαλιά (ποίημα)
– Ο γάτος έξω απ’ την Τράπεζα (σόλο πιάνο)
– Αισιοδοξία (ποίημα)
– Μπαλάντα στους άδοξους ποιητές των αιώνων & Ποιητές (τραγούδι)

Βιογραφικά

Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου σπούδασε Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θέατρο στην Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έχει εκδώσει οκτώ βιβλία ποίησης, δοκίμια και παραμύθια. Έγραψε τα ποιητικά κείμενα στα μουσικά έργα του Γιώργου Κουρουπού:«Το καράβι του Έλατου», «Ιοκάστη», «Λεπορέλλα», βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Στ. Τσβάιχ καθώς και στίχους για τραγούδια του ίδιου συνθέτη και των: Πέτρου Περάκη, Στάθη Γυφτάκη και Τατιάνας Ζωγράφου κ.ά. Συνεργάστηκε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στην δημιουργία προγραμμάτων λόγου και μουσικής και συνεχίζει να παρουσιάζει από σκηνής ποίηση και παραμύθια.

Ο Τάσος Αποστόλου βαθύφωνος, σπούδασε τραγούδι στην Αθήνα με τον Φραγκίσκο Βουτσίνο και στο Μιλάνο με τους Μαρία-ΛουίζαΤσόνι και Ρομπέρτο Νέγκρι (υποτροφία Iδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης»). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών και της Σχολής Δραματικής Τέχνης Βεάκη. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής και σκηνοθεσίας με τον Λούκα Ρονκόνι στο Θέατρο Πίκκολο του Μιλάνου. Έχει μετάσχει σε συναυλίες, πρώτες εκτελέσεις και ηχογραφήσεις σημαντικών Ελλήνων συνθετών. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρχαίο και σύγχρονο ρεπερτόριο με Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Τέχνης κ.ά., σε Επίδαυρο, Ωδείο Ηρώδου Αττικού κ.α., και σε ταινίες των Θόδωρου Αγγελόπουλου, Λευτέρη Ξανθόπουλου και άλλων.

Η Χριστίνα Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα .Σπούδασε μονωδία στο Ωδείο «ATHENAEUM» απ’όπου αποφοίτησε από τηντάξη του κ. Κ.Πασχάλη με Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο. Είναι απόφοιτοςτου «Εργαστηρίου Υποκριτικής Τέχνης για το Θέατρο και την Όπερα» του κ.Σπ.Ευαγγελάτου. Επίσης είναι Πτυχιούχος της Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίαςτου Πανεπιστημίου Αθηνών.Το 1994 κέρδισε την υποτροφία YAMAHA, και την επόμενη χρονιά, το 1995 κέρδισε την Ά Διάκριση στο LIED-ORATORIUM λαμβάνοντας μέρος στοδιεθνή διαγωνισμό τραγουδιού «ΜΑRIA CALLAS – GRAND PRIX».Την ίδια χρονιά έως το 1998 και με υποτροφία του Συλλόγου “Φίλων της Μουσικής Καλαμάτας” σπούδασε LIED-ORATORIUM στην ΑκαδημίαΜουσικής και Εφaρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης κοντά στους ΚurtEquiluz καιMargaritaLilova παίρνοντας δίπλωμα με Άριστα Παμψηφεί.

Η Πόπη Μαλαπάνη παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με τους Στάθη Γυφτάκη, Μαρία Παπαπετροπούλου και Νέλη Σεμιτέκολο. Πήρε Πτυχίο και Δίπλωμα πιάνου το 1998 και 2000 αντίστοιχα. Συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στην Ακαδημία του ‘Εσσεν, στη Γερμανία, με τους Prof. MichaelRoll και Prof. TilEngel από όπου αποφοίτησε το 2005.  Παράλληλα σπούδασε Αρχαιολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1995-2000). Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Έχει εργαστεί ως μουσικός σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ από το Σεπτέμβρη του 2014 διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.