Βιβλίο / Νέα

Φωτογράφος Αγριας Φύσης

Από τον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας σε ένα λεύκωμα. Όλες οι φωτογραφίες Αγριας Φύσης που βραβεύτηκαν στον ομώνυμο διαγωνισμό, συγκεντρωμένες σε ένα εξαιρετι

Από τον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας σε ένα λεύκωμα. Όλες οι φωτογραφίες Αγριας Φύσης που βραβεύτηκαν στον ομώνυμο διαγωνισμό, συγκεντρωμένες σε ένα εξαιρετικό λεύκωμα, το οποίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Polaris.

Από τον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας σε ένα λεύκωμα. Όλες οι φωτογραφίες Αγριας Φύσης που βραβεύτηκαν στον ομώνυμο διαγωνισμό, συγκεντρωμένες σε ένα εξαιρετικό λεύκωμα, το οποίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Polaris.


Ένα λεύκωμα εξαιρετικών φωτογραφιών φύσης με όλες τις βραβευμένες στον παγκόσμιο διαγωνισμό Φωτογράφος Αγριας Φύσης 2007, τον πιο έγκυρο στο είδος του διαγωνισμό στον κόσμο.


Ο ετήσιος αυτός διαγωνισμός διοργανώνεται από το περιοδικό «Wildlife Magazine» του ΒΒC και το μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Οι φωτογραφίες αυτές ξεχώρισαν μέσα από 32.300 συμμετοχές προερχόμενες από 78 χώρες και παρουσιάζουν τη δουλειά τόσο επαγγελματιών όσο και ερασιτεχνών φωτογράφων.


Η συλλογή καλύπτει μεγάλο εύρος θεμάτων και ύφους-πορτρέτα, συμπεριφορές και περιβαλλοντικές περιγραφές έως και αφηρημένες φωτογραφίες φύσης.


Η λαμπρότητα, το δράμα και η ποικιλομορφία της ζωής στη Γη παρουσιάζονται εξαιρετικά μέσα από τις φωτογραφίες. Ομορφιά, χρώμα και μορφή, συνδυασμένα με τις ανεπανάληπτες στιγμές της ζωικής συμπεριφοράς και του τοπίου.


Κάθε εικόνα συνοδεύεται από επεξηγηματική λεζάντα καθώς και πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της φωτογράφησης.


H απόδοση στα ελληνικά έγινε από τo Δημήτρη Τσακαλία και η επιστημονική επιμέλεια από τον Αναστάσιο Λεγάκη επίκουρο καθηγητή Ζωολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Info
Φωτογράφος Αγριας Φύσης
Παγκόσμιος ετήσιος διαγωνισμός – Λεύκωμα 17
Polaris Εκδόσεις, Ναυαρίνου 17, Αθήνα
Τηλ.: 210 3836482
fax 210 3807608
www.polarisekdoseis.gr
[email protected]

Archive Content / Archive Content

Φωτογράφος άγριας φύσης

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οι Εκδόσεις Polaris με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς διοργανώνουν και φέτος την έκθεση Φωτογράφος άγριας φύσης, έως τις …

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οι Εκδόσεις Polaris με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς διοργανώνουν και φέτος την έκθεση Φωτογράφος άγριας φύσης, έως τις 30 Μαϊου, στο City Link της Αθήνας.

Οι φωτογραφίες παρουσιάζονται σε ειδικά κατασκευασμένα light boxes ώστε ο θεατής να «βλέπει» μέσα από το φακό φωτογράφου και με τη βοήθεια των λεζαντών που αφηγούνται την ιστορία της κάθε λήψης, να συμμετέχει στον κόπο, τις θυσίες, την αγωνία και τη χαρά του έργου και του καλλιτέχνη.

Στα πλαίσια της διεξαγωγής της έκθεσης προσφέρονται μεγάλα δώρα από τη SONY:

Α) Στους συμμετέχοντες στον διαδικτυακό διαγωνισμό φωτογραφίας της άγριας φύσης της Ελλάδας. Ο διαγωνισμός διαρκεί το ίδιο χρονικό διάστημα με την έκθεση και είναι ανοιχτός στο κοινό τόσο για συμμετοχή όσο και για ψηφοφορία.

Β) Στους επισκέπτες της έκθεσης, οι οποίοι ψηφίζοντας την καλύτερη φωτογραφία στο ειδικό infokiosk συμμετέχουν σε κλήρωση.