Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας – Διεθνές Πανόραμα και το Cineek magazine, διοργανώνουν τον 3ο διαγωνισμό φωτογραφίας Φωτογραφίζοντας… σαν σινεμά, ο οποίος απευθύνεται σε όλους τους ερασιτέχνες ή επαγγελματίες φωτογράφους που ζουν στην Πάτρα, στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Πανοράματος.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι Φωτογραφίζοντας την καθημερινότητα της ζωής στη πόλη, και μέσα από μία ενότητα από 4 έως 8 φωτογραφίες θα παρουσιάζεται μια ιστορία. Οι καλύτερες φωτογραφικές ενότητες θα εκτεθούν στον χώρο των προβολών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας, ενώ στη συνέχεια θα αποτελέσουν κινητή έκθεση που θα παρουσιαστεί σε τουλάχιστον 30 πόλεις της Ελλάδας.

Θα βραβευθούν οι 6 καλύτερες σειρές φωτογραφιών από την Κριτική Επιτροπή. Οι αποφάσεις της θα είναι οριστικές και αμετάκλητες. Τα βραβεία  θα ανακοινωθούν το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009 από την ιστοσελίδα του Cineek magazine-για τον εναλλακτικό πολιτισμό (http://www.cineek.gr/). Οι βραβεύσεις θα γίνουν στην Πάτρα παράλληλα με τις βραβεύσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας -11ου Διεθνές Πανόραμα.