Το Κτήριο Κατσίγρα ανοίgει τις πόρτες του στην τοπική κοινωνία της Λάρισας ως το νέο Μουσείο Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσιάζοντας την έκθεση φωτογραφίας Η εικόνα του,της επιστήμονα στην Ελλάδα, 1900 1980. (Εν)τοπισμένες ταυτότητες/ταυτότητες τόπων.

Η έκθεση αναφέρεται στο συνεχώς μεταβαλλόμενο ρόλο των επιστημόνων, ο οποίος γίνεται ορατός μέσα από φωτογραφίες αντρών και γυναικών που δούλεψαν και δουλεύουν στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου, των ερευνητικών κέντρων της χώρας και των εργαστηρίων τους.

Στα ογδόντα χρόνια που καλύπτει η έκθεση, οι συνθήκες επιστημονικής παραγωγής και διδασκαλίας, ειδικά των φυσικών επιστημών, έχουν αλλάξει ριζικά, όπως έχει αλλάξει ριζικά και η έννοια του επιστημονικού εργαστηρίου, είτε ως χώρος πρωτοποριακής και δημιουργικής δουλειάς είτε ως χώρος μετάδοσης της ήδη αποκτημένης γνώσης.

Σε κάθε περίπτωση οι φωτογραφίες της έκθεσης αποτυπώνουν, έμμεσα ή άμεσα, το ποιος είχε και έχει πρόσβαση στην επιστήμη, καθώς και τους έμφυλους ρόλους που ενσωματώνουν γυναίκες και άνδρες επιστήμονες τον 20ό αιώνα στην Ελλάδα.

Το φωτογραφικό υλικό  της έκθεσης προέρχεται από αρχεία πανεπιστημίων, όπως το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, από αρχεία και συλλογές ιδρυμάτων, όπως το Μουσείο Μπενάκη και το Ε.Λ.Ι.Α., από αρχεία ιδιωτών συλλεκτών, όπως ο Νίκος Πολίτης και ο Άρης Παπατζήκας, και από πολυάριθμα προσωπικά αρχεία καθηγητών και παλιών φοιτητών.

Σχεδιασμός έκθεσης: Σάσα Λαδά, Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου, Στέργιος Καράβατος. Συνδιοργάνωση: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Παραγωγή: Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.