Το CAMP φιλοξενεί το project Φωνές – Fonés. Τις Φωνές αποτελούν εικαστικοί καλλιτέχνες και κοινωνικοί επιστήμονες που διερευνούν από κοινού τρόπους με τους οποίους οι ήχοι που παράγονται από ζωντανά σώματα μετατρέπονται σε ύλη για σκέψη και καλλιτεχνικό έργο.

Τους απασχολούν οι αισθητηριακές και αισθητικές ποιότητες της φωνής, η σύνδεσή της με το σώμα που την παράγει ή η απόσπασή της από αυτό, οι τρόποι μορφοποίησης και διαχείρισής της μέσα από τεχνικές και τεχνολογίες, η αμοιβαία διαμόρφωση φωνής και περιβάλλοντος χώρου, η φωνή ως μέσο συγκρότησης κοινωνικών σχέσεων.

Οι Φωνές επεξεργάζονται σημεία σύγκλισης ή διάστασης μεταξύ τους που προκύπτουν από θεσμικές ή άλλες διαφορές τέχνης και επιστήμης. Εντέλει, αναπτύσσουν δίκτυα επικοινωνίας και συνεργασίας με άτομα, ομάδες ή θεσμούς που ασχολούνται με παρόμοια θέματα ή εργάζονται με παρεμφερή τρόπο στην Ελλάδα ή αλλού.

Το project «Φωνές» ξεκίνησε το 2011 στην Αθήνα. Όψεις του εν εξελίξει εγχειρήματος έχουν παρουσιαστεί σε τρεις περιστάσεις (9-10/3/2012: «Φωνές», Θέατρο Εμπρός∙ 16/6/2012: «Φωνές: Πρόσκληση για ανταλλαγή»-«Ανταλλαγή/ Αustausch/ Exchange», Goethe-Institut και Πανεπ.Bauhaus Βαϊμάρης, επιμ. Σ. Ντώνα, Στοά Broadway· 9/2/2013: «Φωνές: Δυναμώνοντας την ένταση…», Θέατρο Εμπρός).

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα (ήχου ή και εικόνας), καθώς και ομιλίες, performances και άλλες δράσεις μελών της ομάδας και προσκεκλημένων.

Φωνές: Ελεάνα Γιαλούρη, Δήμητρα Κονδυλάτου, Νικολίνα Μπαϊρακτάρη, Νίκος Μπουμπάρης, Ζάφος Ξαγοράρης, Παναγιώτης Πανόπουλος, Νίνα Παππά, Θάλεια Ραυτοπούλου, Ελπίδα Ρίκου, Γιώργος Σαμαντάς, Πάνος Σκλαβενίτης, Πάνος Χαραλάμπους.

Προσκεκλημένοι: Μαριλένα Αλιγιζάκη, Νίκος Αρβανίτης, Ελένη Γκλίνου και Κατερίνα Αντωνάκη, Σοφία Γρηγοριάδου, Caroline de Lannoy, Escoitar.org, Φαίη Ζήκα, Λυκούργος Καρατζαφέρης (Hearing Voices Network), Φανή Μπήτου, Δανάη Στεφάνου, Το κεφάλι που τραγουδάει, Μάριος Χατζηπροκοπίου.

Συντονισμός: Ελπίδα Ρίκου

Επικοινωνία: Φωνές /Fo̱nés. Dialogues between art and anthropology: http://art-anthropology.blogspot.gr
voicesart@gmail.com / elpidarikou@gmail.com