Στο πλαίσιο της έκθεσης Frau Architekt, θα επισκεφτούμε 3 σημαντικά κτήρια της Αθήνας σχεδιασμένα από γυναίκες αρχιτέκτονες και θα συζητήσουμε για την συνεισφορά και τα επιτεύγματά τους στην αρχιτεκτονική.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από την πολυκατοικία στη Δοξαπατρή 44, μετά θα κατηφορίσουμε στο κτήριο Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας (18′ περπάτημα) και από εκεί θα καταλήξουμε στο κτίριο του Ασύρματου (30′ περπάτημα).

Γλώσσα: Ελληνικά και Αγγλικά
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Δηλώσεις συμμετοχής στο: [email protected]
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Frau Architekt

Το Goethe-Institut Athen παρουσιάζει γυναίκες αρχιτέκτονες στη Γερμανία και την Ελλάδα. Γυναίκες που επηρέασαν με τρόπο ουσιαστικό την αρχιτεκτονική και εξακολουθούν και σήμερα να δίνουν το στίγμα τους. Η έκθεση εξετάζει την ιστορία αλλά και τη τωρινή τους κατάσταση, τα επιτεύγματά τους, την καθημερινή τους πραγματικότητα αλλά και τον αγώνα τους για εδραίωση ίσων επαγγελματικών ευκαιριών.

Η έκθεση αναπτύσσει τη θεματική με 18 πορτρέτα, 12 από τη Γερμανία και 6 από την Ελλάδα. Ξεκινά με τις πρωτοπόρους που γύρω στο 1900 ήταν οι πρώτες γυναίκες που σπούδασαν Αρχιτεκτονική και πρωτοστάτησαν στην προσπάθειά τους να εδραιωθούν σε ένα ανδρικό τότε επάγγελμα. Ολοκληρώνεται με την ιστορία της αρχιτεκτονικής την περίοδο μετά την Πτώση του Τείχους και με υποδειγματικές πρωταγωνίστριες του κλάδου από το Βερολίνο και την Αθήνα.

Διάρκεια: έως 10 Ιουνίου 2021

Διαβάστε επίσης:

Frau Architekt: Έκθεση για τις γυναίκες στην Αρχιτεκτονική στο Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών