Με άξονα τις θέσεις του Francis Bacon, η παράσταση/performance “Παραμορφώσεις”, ακροβατεί ανάμεσα στην εικονοπλασία και το κείμενο, ενώ ο λόγος, η μουσική και οι εικόνες λειτουργούν και εξισώνονται μέσα από τον ίδιο παρανομαστή και συνυπάρχουν με την φιλοσοφική προσέγγιση του καλλιτέχνη για την Tέχνη και για την ζωή.

Η παράσταση/performance είναι βασισμένη στο βιβλίο «Η ωμότητα των πραγμάτων» και παρουσιάζεται στο αμφιθέατρο “Ξανθίππη Χόιπελ”, στο MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Με τη σύμπραξη καλλιτεχνών από διάφορους χώρους -εικαστικά, χορό, θέατρο, μουσική- δημιουργείται η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του εργαστηρίου με τον θεατή να γίνεται συνοδοιπόρος στην αισθητική αναζήτηση και μάρτυρας της δημιουργικής διαδικασίας.

Συντελεστές:

Σύλληψη, σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Παυλίδης
Μουσικός: Γιώργος Αυφαντής
Ηθοποιός: Θανάσης Διμηνάς
Περφόρμερς: Κίρκη Ιωσηφίδου, Δημήτρης Ήλκος, Άννα Βεκιάρη

*

Η performance είναι Covid Free.

Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στον χώρο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο με ισχύ έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.

Συνδυαστικά με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, ώστε να διενεργηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Οι παραπάνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν και ανηλίκους δώδεκα ετών και άνω.

Διαβάστε επίσης:

56ο Φεστιβάλ Δημητρίων 2021: «Ανάσες» τέχνης και πολιτισμού