Ο Francesco Ciniglio γεννήθηκε στην Νάπολη, σπούδασε στην Νέα Υόρκη και τώρα ζει στο Παρίσι, έχει συνεργασθεί με τους Winton Marsallis, Shai Maestro, Aaron Parks, Dayna Stephens, Seamus Blake, Tony Tixier και έχει παρουσιάσει τα προσωπικά του άλμπουμ “Wood” με τους Aaron Parks και Joe Sanders και το “The Locomotive Suite” στην Whirlwind.

Τρεις ξεχωριστές καλλιτεχνικές προσωπικότητες θα συνευρεθούν σε μια αξέχαστη συναυλία, με original συνθέσεις και jazz standards στην κλασική μορφή του πιάνο τρίο για να προσδώσουν απαράμιλλες μουσικές στιγμές στο αγαπημένο ακροατήριο του Jazzét Café.

Την Κυριακή 1 Αυγούστου στις 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί masterclass για τον ρόλο του rhythm section στην τζαζ µουσική, µε τους Frαncesco Ciniglio και Κίµωνα Καρούτζο. Θα συζητηθούν θέματα όπως ο ρόλος του κάθε οργάνου στο rhythm section, η σχέση των οργάνων µεταξύ τους, η αλληλεπίδραση µε τους σολίστες, και γενικότερα, η επίγνωση του ρυθμού, της αρμονίας και της μελωδίας στην τζαζ µουσική. Το masterclass απευθύνεται σε μουσικούς όλων των οργάνων και καλούνται να έχουν μαζί τα όργανα τους, ώστε αν θελήσουν να παίξουν µε τους διδάσκοντες.