Η ξεκαρδιστική κωμωδία του Μάρκου Αντόνιου Φόσκολου ανεβαίνει στη Νέα Σκηνή Νίκος Κούρκουλος σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα και μουσική του Βασίλη Μαντζούκη.

Δεν υπάρχει πιο ταιριαστό ζευγάρι από τον νεαρό Φορτουνάτο και την όμορφη Πετρονέλλα. Τι γίνεται όμως όταν ένας επίδοξος γαμπρός, πλούσιος και ηλικιωμένος, διεκδικεί την ίδια νύφη; Μόνο η Τύχη μπορεί να βοηθήσει τα σχέδια των δύο ερωτευμένων και να δώσει τη λύση στην ιστορία.

Ο Φορτουνάτος είναι η νεότερη και ίσως και η καλύτερη από τις τρεις σωζόμενες κωμωδίες της ακμής του Κρητικού θεάτρου, ένας θησαυρός της ελληνικής γλώσσας και παράδοσης. Σε μια ατμόσφαιρα γιορτής και πανηγυριού, ξετυλίγεται μια κωμική ιστορία αγάπης γεμάτη τραγελαφικές παρεξηγήσεις. Μια ξεκαρδιστική παράσταση – πυροτέχνημα που σκάει και πλημμυρίζει τη σκηνή με μουσικές, χρώματα, τραγούδια, χορευτικά και γέλια.

Παίζουν: Βασίλης Ανδρέου, Θάνος Τοκάκης, Γιώργος Φριντζήλας, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Γιάννης Αναστασάκης, Μαρία Ζορμπά, Δημήτρης Λιόλιος, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλης  Φωτόπουλος, Μιχάλης Τιτόπουλος, Κίκα Γεωργίου .