Το ThePressProject παρουσιάζει στο Floral την πρώτη του έκδοση, το βιβλίο του Κωνταντίνου Πουλή, «Φόρος στους Ρακοσυλλέκτες», την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013.

Το βιβλίο

Είναι το πρώτο βήμα του  ThePressProject  στο χώρο του βιβλίου με τα 40 κείμενα για την κρίση του Κωνσταντίνου Πουλή. Στο βιβλίο περιέχονται επίσης σκίτσα για την κρίση από τον γνωστό σκιτσογράφο Soloup, ενώ στην έκδοση συμμετέχει και η Ελληνοφρένεια με μια απομαγνητοφωνημένη συζήτηση του Θύμιου Καλαμούκη με τον συγγραφέα. Προλογίζει ο Ηρακλής Μπογδάνος.Τα 100 πρώτα βιβλία θα φέρουν την υπογραφή του συγγραφέα.

O Συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Πουλής γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε κοινωνιολογία και αρχαίο δράμα στην Ελλάδα και την Αγγλία. Έχει δημοσιεύσει λογοτεχνικά κείμενα, βιβλιοκρισίες και δοκίμια στα περιοδικά Πλανόδιον, Πάροδος, Μπιλιέτο, Κ, Νέα Εστία και σημειώσεις.

Οι ομιλιτές στο πάνελ

Μαζί με τον συγγραφέα θα μιλήσουν επίσης οι:

Χριστόφορος Κάσδαγλης – Συγγραφέας, δημοσιογράφος. Έχει γράψει τα βιβλία Απολύομαι και τρελαίνομαι (1988), Επικίνδυνη ευρεσιτεχνία (1991), Σπλιτ! (2009), Η Αριστερά και ο κακός ο λύκος – Το γαμώτο ενός Αρι¬στερού (2009), Το γαμώτο ενός παναθηναϊκού (2010), Ανώνυμοι χρεοκοπημένοι (2012). Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, σε περιοδικά, στο ραδιόφωνο

Χρήστος Μπουκάλας – Ερευνητής στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου του Λάνκαστερ – Συγγραφέας του «Homeland Security – A New Configuration of Power for the 21st Century.

Οι εκδόσεις ThePressProject

Στο ThePressPrpoject δεν μας αρέσουν οι μονόδρομοι και οι κοινοτοπίες. Πιστεύουμε ότι σε τελική ανάλυση όλα λύνονται, οι πραγματικές ιδέες μόνο λείπουν. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι στη μεγάλη γεωγραφία του δημόσιου κοινού μας χώρου. Έτσι κάνουμε και το πρώτο βήμα μας στις εκδόσεις. Θέλουμε ποιοτικές εκδόσεις με την καλύτερη δυνατή επιμέλεια, όμορφα βιβλία, όχι μόνο από συγγραφικής απόψεως. Στις δικές μας εκδόσεις ο συγγραφέας είναι το τιμώμενο πρόσωπο.