Φοίβος Δεληβοριάς | 11/09 | Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων 2023 | Θέατρο Βράχων

O Φοίβος Δεληβοριάς ανεβαίνει για μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων. Μαζί του η Νεφέλη Φασούλη

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες σε Βόλο, Λάρισα & Καρδίτσα

Από τις 19.00 στο πάρκινγκ του Θεάτρου Βράχων | Από τις 19.30 στην α’ είσοδο του Θεάτρου

Αναλυτικές οδηγίες για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Θέατρο Βράχων

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής του στα κοινωνικά δίκτυα, για την προγραμματισμένη συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του καλλιτέχνη και της ομάδας πίσω από τη μεγάλη αυτή παραγωγή, όλοι μας καλούμαστε να φέρουμε –ο καθένας στο μέτρο των δυνάμεών του– είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στον Βόλο, τη Λάρισα και την Καρδίτσα.

Ύστερα από συνεννόηση της εταιρείας παραγωγής PROSPERO με τους παραπάνω Δήμους, τις Δομές Αλληλεγγύης και εθελοντές που δρουν αυτήν την ώρα στις πληγείσες περιοχές, μπορούμε να συνεισφέρουμε με τα παρακάτω είδη, κατά προτεραιότητα με τη σειρά αναφοράς τους:

1. συσκευασμένα νερά – μικρή ή μεγάλη εξάδα (προτεραιότητα για την περιοχή του Βόλου)
2. συσκευασμένα χαρτικά: χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα (άμεση ανάγκη για Λάρισα και χωριά Καρδίτσας)
3. καθαριστικά: υγρά γενικού καθαρισμού, σκούπες, σφουγγαρίστρες, συρμάτινες βούρτσες

Επίσης:
4. υγρά αντισηπτικά
5. υγρά μαντιλάκια, μωρομάντιλα
6. πάνες ενηλίκων-ανηλίκων, σερβιέτες
7. τρόφιμα μακράς διάρκειας
8. παπούτσια-παντόφλες (καινούργια ή σε άριστη κατάσταση)
9. κάλτσες (μόνο καινούργιες)
10. βρεφικά & παιδικά ρούχα (μέχρι 5 ετών)
11. power banks
12. φακοί

Η συλλογή των ειδών θα γίνει με την υπόδειξη και τη βοήθεια εθελοντών σε δύο σημεία στο Θέατρο Βράχων:

• Α’ Είσοδος – σε καθορισμένο σημείο εντός του Θεάτρου Βράχων απέναντι από το κυλικείο του Θεάτρου «Άννα Συνοδινού»
• Πάρκινγκ του Θεάτρου Βράχων (για όσους παρκάρουν στο μεγάλο πάρκινγκ κάτω από το θέατρο θα υπάρχει η δυνατότητα να αποθέσουν τα πράγματα σε συγκεκριμένο σημείο εκεί με την υπόδειξη και τη βοήθεια εθελοντών)

Η παραγωγή, η ομάδα επικοινωνίας και οι εθελοντές θα βρίσκονται στο Θέατρο Βράχων από τις 19.00 προκειμένου να βοηθούν στη συγκέντρωση, φύλαξη και αποθήκευση των ειδών, τα οποία θα παραδοθούν, με ανθρώπους και οχήματα που έχει ήδη δεσμεύσει η παραγωγή, στις πληγείσες περιοχές, στα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων και όπου υποδείξουν οι Δομές Αλληλεγγύης και οι κατά τόπους εθελοντές.

Ευχαριστούμε θερμά το Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων για τη συνεργασία στη δράση αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι οι πόρτες του θεάτρου ανοίγουν στις 19.30 για τη συναυλία, αλλά ήδη από τις 19.00 θα συγκεντρώνονται προϊόντα στο πάρκινγκ.

Σας περιμένουμε,
Φοίβος Δεληβοριάς

Η ανάρτηση του Φοίβου Δεληβοριά

Κωπηλατώντας κι εγώ στα νερά της απελπισίας και του θυμού, με το ίδιο ανήμπορο πληκτρολόγιο που έχετε κι εσείς μπροστά σας, σκέφτηκα πολύ μήπως θα έπρεπε να ακυρώσω τη συναυλία της Δευτέρας, δείχνοντας έτσι τη συμπαράστασή μου σ’ εκείνους που δεν πνίγονται μόνο στον θυμό, σ’ εκείνους που έχουν άμεση ανάγκη.

Θα μπορούσε να γίνει κι έτσι.

Μέρα άλλη μπορεί να βρεθεί, το κάναμε άλλωστε και με αφορμή το ναυάγιο της Πύλου – χτες, σχεδόν.

Και μετά σκέφτηκα, τι είδους ευαισθησία είναι αυτή; Η δουλειά που κάνουμε δεν έχει ανάγκη μεσίστιες σημαίες για να δείξει ότι είναι καθημερινά μέσα στους άλλους. Είναι σπουδαίο που μόνο οι καλλιτέχνες δείχνουν να απολογούνται για την εγκληματική ανευθυνότητα των ιθυνόντων. Έχουμε όμως κι άλλα όπλα στην τέχνη αυτή του ενός για τον άλλον.

Ζήτησα λοιπόν από τους συνεργάτες μου στην Prospero, στη Zuma Communications και από τους αγαπητούς ανθρώπους του Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων» η συναυλία να γίνει αφορμή να μαζέψουμε νερό, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, powerbanks και ό,τι άλλο αντέχει και χρειάζεται.

Εμείς -πέρα από τη δική μας οικονομική και υλική συνεισφορά- θα αναλάβουμε με δικά μας έξοδα τη συγκέντρωση, τη φύλαξη, τη μεταφορά και την παράδοση. Ως τη Δευτέρα θα σας πούμε όλες τις λεπτομέρειες και θα σας δώσουμε όλες τις οδηγίες.

Δεν πρόκειται ούτε για πράξη ανωτερότητας, ούτε -προς θεού- για φιλανθρωπία. Στη θέση των ανθρώπων που τώρα πλήττονται θα είμαστε αύριο εμείς. Πρόκειται για δράση, με τα μικρά όπλα που διαθέτουμε, εφόσον την μπορούμε. Και την προτιμούμε χίλιες φορές από την παραίτηση και την αδράνεια – κι εμείς και τα τραγούδια που μας ένωσαν.

Σπύρος Γραμμένος | 12/09 | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ο Σπύρος Γραμμένος έρχεται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι… για την “Τελευταία Συναυλία”.

Όσοι έρθουν στην συναυλία, μπορούν να φέρουν όσα σας γράφουμε παρακάτω. Ο «Άλλος άνθρωπος» (Κοινωνική κουζίνα – Δωρεάν φαγητό για όλους) θα είναι μαζί μας να συλλέξει τις προσφορές σας.

Η ανάρτηση του Σπύρου Γραμμένου

Μαζί με μια λίστα με είδη, με όσα θα συλλέξει ο «Άλλος άνθρωπος» στη συναυλία του στην Τεχνόπολη ο Σπύρος Γραμμένος σημειώνει:

«Φέρνετε ό,τι μπορεί ο καθένας. Ας δώσουμε ο ένας το χέρι στον άλλο. Ας γίνουμε μια γροθιά. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.»

Μπορούμε να συνεισφέρουμε με τα παρακάτω:

Καθαριστικά, φτυάρια, σκούπες συρμάτινες, σακούλες για μπάζα, πιεστικά νερού, φαράσια, κριθαράκι, πελτέδες, ελαιόλαδο, πένες, ρύζι, φακές, φασόλια, ρεβίθια, ψωμί του τοστ, τυρί, γαλοπούλα, ζαμπόν, καφέδες τύπου νες, ζάχαρη, γάλατα