Προσκαλούμε παιδιά 4-8 ετών να συμμετέχουν σε ένα σούπερ πολύχρωμο και χνουδωτό workshop με στόχο το παιχνίδι και την εξερεύνηση πέρα από το ροζ και το γαλάζιο. Στο workshop «Fluffy with Ηρακλής Πουά-Ροζ», τα παιδιά θα πειραματιστούν με παιχνίδια όλων των χρωμάτων και σχημάτων και θα εξερευνήσουν ποια είναι τα συνηθισμένα «αγορίστικα» ή «κοριτσίστικα» παιχνίδια. Στη συνέχεια, θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν τα δικά τους παιχνίδια με διάφορα υλικά που θα ανακαλύψουν μέσα στο Φλάφι. Τέλος, θα διασώσουν το χαμένο μυστήριο, που κρύβεται στα έγκατα του Φλάφι!

Προσκαλούμε τα παιδιά να έρθουν μεταμφιεσμένα με ένα άκρως κατασκοπικό αντικείμενο όπως μάσκες, μεγεθυντικοί φακοί, καπαρντίνες, καπέλα, γυαλιά ηλίου, εφημερίδες και να ανακαλύψουμε μαζί κρυφά μυστικά στις χνουδωτές κοιλότητες του γιγαντιαίου λούτρινου Φλάφι! Στόχος του workshop είναι μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία και την εξερεύνηση, τα παιδιά να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχουν αγορίστικα ή κοριτσίστικα παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια είναι για όλα τα παιδιά, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους.

Το Ηρακλής Πουά – Ροζ είναι ένα εργαστήρι βιωματικής μάθησης από την ομάδα Genderhood για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ένα ταξίδι γύρω από την αναγνώριση, το σεβασμό και την ένταξη, ανεξαρτήτως φύλου. Μέσα από το ταξίδι και τις εικαστικές τέχνες τα παιδιά εξερευνούν τους ρόλους και τα στερεότυπα που φέρουν επειδή γεννήθηκαν αγόρια ή κορίτσια. Αναζητούν ποιά θέλουν να είναι η θέση τους στην κοινωνία και μαθαίνουν πώς να τη δημιουργήσουν. Έτσι βλέπουμε παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς διακρίσεις λόγω του φύλου τους και με ελευθερία έκφρασης, κριτική σκέψη και αυτοπεποίθηση.

Την εμψύχωση του εργαστηρίου αναλαμβάνουν η Νίκη Παντελιού (παιδαγωγός, εμψυχώτρια) και η Σοφία Κωνσταντοπούλου (επικοινωνιολόγος και εμψυχώτρια με ειδίκευση σε ζητήματα φύλου). Το συγκεκριμένο workshop πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Fluffy Library και την καλλιτέχνιδα Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου.

To #TextMe_FluffyLibrary είναι μια ασυνήθιστη βιβλιοθήκη-συμμετοχική εγκατάσταση της καλλιτέχνιδας Αντιγόνης Τσαγκαροπούλου, σε επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη. Το Fluffy Library αποτελεί σημείο συνάντησης, δράσεων και αφηγήσεων γύρω από ζητήματα ταυτότητας, φύλου, σεξουαλικότητας και συμβίωσης πάνω στο υβριδικό, τεράστιο λούτρινο πλάσμα, το Φλάφι. Η Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου επιμελείται σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, παραμυθάδες κλπ. όλα τα events που πραγματοποιούνται στο Fluffy Library.


Διαβάστε επίσης: 

#TextMe_FluffyLibrary: Μια ανατρεπτική βιβλιοθήκη- λούτρινη αγκαλιά