Η εγκατάσταση εντάσσεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης της UNESCO, “Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου” και είναι ήδη επισκέψιμη για το κοινό από τις 23 Απριλίου 2018· ενώ θα συνεχίσει μέχρι και τις 23 Απριλίου 2019.

Το #TextMe_FluffyLibrary, ένα in-progress έργο της καλλιτέχνιδας Αντιγόνης Τσαγκαροπούλου. Πρόκειται για μια ανατρεπτική βιβλιοθήκη με τη μορφή διαδραστικής έκθεσης που λειτουργεί ως λούτρινη αγκαλιά δημιουργώντας έναν πρωτότυπο και ατοπικό χώρο ανάγνωσης και παιγνιώδους δράσης για μικρούς και μεγάλους. Αυτό το χνουδωτό περιβάλλον γίνεται το εργαστήριο παραγωγής ενός αντισυμβατικού παραμυθιού που διηγείται ζητήματα ταυτότητας, φύλου και επαφής. Το κτίριο του Atopos CVC καταλαμβάνεται από ένα γιγαντιαίο, λούτρινο, υβριδικό πλάσμα, το Φλάφι που κατοικεί εκεί μέσα, παρέα με το τερατόμορφο αλφάβητό του. Οι επισκέπτες βγάζουν τα παπούτσια τους στην είσοδο και βουλιάζουν στη γούνινη αγκαλιά του Φλάφι διαβάζοντας ή χαλαρώνοντας μόνοι τους ή αγκαλιά με κάποιον άλλον.

© Panos Kokkinias

Το Fluffy Library φιλοδοξεί να γίνει σημείο συνάντησης δράσεων και συζητήσεων γεμάτο εναλλακτικές αφηγήσεις γύρω από ζητήματα ταυτότητας, φύλου και συμβίωσης. Το Φλάφι, το χνουδωτό υβριδικό πλάσμα που έχει καταλάβει όλα τα δωμάτια του 1ου ορόφου και ζει εκεί τρώγοντας τα βιβλία της βιβλιοθήκης μας, φώναξε δυο φιλενάδες του για εκείνη τη μέρα να παίξουν μουσικούλα. Η μία φίλη του, η S O a N N E F a I R, είναι μια παραίσθηση εγκλωβισμένη μέσα σε ένα ροζ χρονο-πλέγμα και η άλλη φίλη του, η Papithedog tv, είναι ένας σκύλος καλλιτέχνης που ζει στην Αθήνα.

Το Φλάφι σας προσκαλεί να κάνετε παρέα όλα μαζί, υβριδικά αλογάκια, σκυλάκια, ροζ παραισθήσεις και τριχωτές γοργόνες και να ακούσετε live acts από τις δύο του φίλες, πάνω στις χνουδωτές του κοιλότητες.

© Panos Kokkinias

 

Σχετικά με τους καλλιτέχνες:

Papithedog tv

Papi says “Find what you like and eat it”
Papi is a dog
Papi Skikoumpikios is a dog artist based in Athens, Greece.

S O a N N E F a I R

mesh(X,Y,Z) mesh(Z) mesh(…,C) mesh(…,’PropertyName’,PropertyValue,…) mesh(axes_handles,…) s = mesh(…) S O a N N E F a I R is an illusion trapped in a pink time mesh.

***

Διαβάστε Επίσης:

#TextMe: Ένα ετήσιο project γύρω από το κείμενο, την τέχνη και την ανάγνωση