Τα 46α Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν στο Block 33 την εικαστική και θεατρική performance του Φίλιππου

Τσιτσόπουλου, υπό τον γενικότερο τίτλο «Tonight We Love Each Other».

Ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος, ηθοποιός και  performer, ζει στην Ισπανία και έχει μέχρι σήμερα παρουσιάσει την πολυεπίπεδη δουλειά του, σε ξεχωριστά σημεία του πλανήτη: Βαλένθια, Σεβίλλη, Βερολίνο, Μόναχο, Ρώμη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και ο κατάλογος συνεχίζεται. Η εγκατάσταση που θα δούμε στην Θεσσαλονίκη, συνδυάζει τη μουσική, το θέατρο, την φιλοσοφία και την ζωγραφική. Μέσα σε αυτό το ιδανικό σύμπαν, ο καλλιτέχνης ερμηνεύει τον ρόλο της ζωής του.

Όπως εξηγεί, «το 1993, όταν πέθανε η μητέρα μου, ο πατέρας μου, επαγγελματίας ηθοποιός, έπαιζε τον Πολώνιο στον Άμλετ του Σαίξπηρ… Ήταν φανερό ότι όλα στην σκηνή ήταν για εκείνη». Η συγκεκριμένη παράσταση διακόπηκε, αφού το κοινό δεν σταματούσε να χειροκροτεί, στην διάρκεια ενός μονολόγου του Πολώνιου. Όταν ο πατέρας του Φίλιππου Τσιτσόπουλου πέθανε, ο Έλληνας καλλιτέχνης αποφάσισε να δημιουργήσει ένα έργο που να συνδυάζει τους ρόλους που είχε ερμηνεύσει όσο εκείνος ζούσε, με τα βιώματα που κουβαλούσε, μεγαλωμένος όπως παραδέχεται «σε ένα σπίτι γεμάτο θέατρο».

Το αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης, συνοψίζεται πλέον στην βίντεο – εγκατάσταση και την performance του ίδιου, με την μουσική υπόκρουση του έργου opus 86 του Johannes Brahms.  Συμπαραστάτριες σε αυτό το εγχείρημα είναι η Ιωάννα Σουρούδη και η Θούλη Μισιρλόγλου που φέρουν την ευθύνη της παραγωγής και της επιμέλειας αντίστοιχα.

 

Στα 46α Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη από τις 26 μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2011