Τα εγκαίνια της έκθεσης “Divas” θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 18.00 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 30 Ιουλίου. Ο εικαστικός με μόνιμη έδρα την Νέα Υόρκη, θα παρευρεθεί στα εγκαίνια.

Η “Divas” αποτελεί τη πιο πρόσφατη έκθεση της σειράς έργων “THE SUPERDOT” στην οποία παρουσιάζονται τα περίφημα και γεμάτα χρώμα Dot Portraits δυναμικών προσωπικοτήτων από το χώρο της τέχνης, μουσικής, κινηματογράφου, μόδας, όπως πρόσωπα της κοινωνικο-πολιτικής επικαιρότητας. Η συγκεκριμένη έκθεση πραγματοποιείται μετά από δύο επιτυχημένες εκθέσεις στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, ενώ μετά τη στάση της στην Αθήνα θα συνεχίσει το ταξίδι της στο Μονακό και στη Βενετία.

Η σειρά “Divas” του Τσιάρα είναι ένα μωσαϊκό μυθικών και συνάμα απτών χαρακτήρων. Η ίδια η απαιτητική φύση αυτών των ζωγραφικών έργων δημιουργεί μια περιοδική παρουσίαση πουαντιγιστικών προσωπικοτήτων, η οποία επανεξετάζει κλασσικές φιγούρες όπως την απόλυτη ντίβα Marilyn Monroe, την οπερατική ντίβα Maria Callas, τον αθάνατο Αριστοτέλη Ωνάσση και τη Jackie O, την Ελληνίδα θεά Ειρήνη Παππά, αλλά και μυθικές περσόνες όπως ο David Bowie, η Νανά Μούσχουρη, ο George Michael, η Audrey Hepburn, o Elon Musk και o Prince. Το αποτέλεσμα είναι μια ιμπρεσιονιστική και σουρεαλιστική βουτιά στην ιστορία του πορτρέτου, ένα αφιέρωμα στη μνήμη εμβληματικών γιγάντων.

Το βιβλίο “The SUPERDOT” αποτελεί επίσης μια αναδρομή στα dot portraits του Τσιάρα, καθώς καλύπτει τρεις δεκαετίες της εφαρμογής του Dot, από τη πνευματική σειρά “Circle of Life”, τα εκκεντρικά άλογά του, μέχρι τις αρχαϊκές φιγούρες. Η σειρά του, “Superdot”, είναι εμποτισμένη με μυριάδες ζωγραφισμένες πολύχρωμες συντεταγμένες, που συνορεύουν με αυτό που ο Τσιάρας αποκαλεί «η επιστημονική του αισθησιασμού» ή «με αρχαϊκούς όρους, ένα σύγχρονο ελληνορωμαϊκό μωσαϊκό».

Ο Φίλιππος Τσιάρας είναι ένας καλλιτέχνης διεθνούς φήμης, Ελληνικής καταγωγής ο οποίος ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Έχει μια αξιοσημείωτη καριέρα η οποία ξεκίνησε με μια συνάντηση τη δεκαετία του 80 με τον Άντι Γουόρχολ και τον Λουκά Σαμαρά. Στη πρόσφατη έκθεση του στο Λονδίνο, ο Βρετανικός Τύπος χαρακτήρισε τον Τσιάρα ως τον “Έλληνα Warhol”. Δουλεύει με ένα πολύ ευρύ φάσμα μέσων; Ζωγραφική, Φωτογραφία, Κεραμικά, Γυαλί, Μπρούντζο. Έχει λάβει πολλά βραβεία και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 80 ατομικές εκθέσεις στη βόρειο Αμερική, Ευρώπη και Ασία. Τα έργα του βρίσκονται σε συλλογές φημισμένων μουσείων ( όπως το Metropolitan Museum, New York) και ιδιωτικές συλλογές.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Audrey Hepburn, Monoprint, Mixed media on paper, 84×84, Λεπτομέρεια του έργου