Ως ζωγράφος, φωτογράφος, κεραμιστής, γλύπτης που επεξεργάζεται χαλκό και γυαλί, η δουλειά του Τσιάρα αγγίζει σχεδόν όλες τις μορφές τέχνης. Με την εννοιολογική σημασία, ο Φίλιππος Τσιάρας πιστεύει ότι «κάθε έκθεση πρέπει να περιέχει ένα απροσδόκητο στοιχείο έκπληξης».

Τα νέα έργα του Τσιάρα, τα οποία θα παρουσιαστούν στη The Blender Gallery, από τις 30 Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου, πράγματι ερευνούν τον κόσμο ενός εμμονικού -με τον πουαντιγισμό- καλλιτέχνη, ο οποίος αγαπά τις προσωπογραφίες. — Η ΤΕΛΕΙΑ του Τσιάρα —, μικρή αλλά με μεγάλη δύναμη, μεταλλάσσει τους πολλούς μύθους για το Μέγα Αλέξανδρο σε ένα εναλλασσόμενο όραμα του ιστορικού θρύλου. Ο Μέγα Αλέξανδρος εγχέεται με μυριάδες ζωγραφισμένες πολύχρωμες συντεταγμένες, που συνορεύουν με αυτό που ο Τσιάρας αποκαλεί «το επιστημονικό του αισθησιασμού», ή με αρχαϊκούς όρους, ένα σύγχρονο Ελλληνό-Ρωμαϊκό μωσαϊκό.

Ο Τσιάρας ξαναβρίσκει την αρχική του ιδιότητα, ως κλασικός , ασπρόμαυρος φωτογράφος στην αρχή της καριέρας του, για να φέρει στην πραγματικότητα μια νέα ζωγραφική γλώσσα σε ρεαλιστικές χειροποίητες προσωπικότητες. Καταγόμενος και ο ίδιος από την Μακεδονία, επικεντρώθηκε στον Μέγα Αλέξανδρο ως την πεμπτουσία που αντιπροσωπεύει την 200ή επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. «Για μένα ο Αλέξανδρος είναι ο απόλυτος Ελληνιστής, καμία άλλη φιγούρα στην ιστορία δεν έχει την εξωτική δύναμη, τον ρομαντισμό και τη θρυλική φαντασία του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Τα πορτραίτα του Αλεξάνδρου είναι μια Ιμπρεσιονιστική και Σουρεαλιστική εισβολή στην ιστορία των πορτραίτων και στη μνήμη αυτού του εμβληματικού γίγαντα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Kυριακή 30 Μαΐου, 17:00-22:00. Στο χώρο θα εισέρχεται ο αριθμός επιτρεπόμενων ατόμων με βάση τα τετραγωνικά του εκθεσιακού χώρου, όπως θα προβλέπεται από τον νόμο εκείνη τη περίοδο.