Ο μετρ της νουάρ λογοτεχνίας Φίλιπ Κερ έρχεται στα Public Συντάγματος στις 20 Οκτωβρίου 2014!

Έρχεται στην Αθήνα κουβαλώντας στη βαλίτσα του τη σκοτεινή πλευρά της Ιστορίας με πολύ μυστήριο και ακόμη περισσότερες ανατροπές. Συντροφιά του θα έχει έναν φίλο αγαπημένο, που τον έπλασε όπως ήθελε ο ίδιος: κυνικό, με χιούμορ και πανέξυπνο. Και περιμένει να συναντήσει όλους εκείνους που τοποθετούν κάθε καινούριο του βιβλίο στη λίστα με τα ευπώλητα και τον έχουν αναδείξει ως έναν από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς της νουάρ λογοτεχνίας παγκοσμίως.

Και βεβαίως ο Φίλιπ Κερ – ο σκωτσέζος συγγραφέας που λατρεύει την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τις αθέατες ιστορίες των ηττημένων – δεν θα μπορούσε να συναντήσει τους φανατικούς αναγνώστες των βιβλίων του και όσους θέλουν να τον γνωρίσουν πουθενά αλλού, εκτός από τα Public στο Σύνταγμα.

Στις αποσκευές του φέρνει το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του, που ήδη έχει αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό, τον «Άνθρωπο χωρίς ανάσα» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος) και μαζί βεβαίως τον αγαπημένο του ήρωα, τον Μπέρνι Γκούντερ, τον πρώην αστυνομικό που εργάζεται στο Γραφείο Εγκλημάτων Πολέμου – μια υπηρεσία που λειτουργεί ανεξάρτητα από τη Βέρμαχτ.

Η αποστολή που έχει επιλέξει ο δημιουργός της «Τριλογίας του Βερολίνου» για τον Μπέρνι Γκούντερ έχει ως τόπο δράσης το δάσος του Κατίν. Και στόχος του να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη μαζική δολοφονία των Πολωνών στρατιωτικών που έχουν ταφεί ομαδικά. Για να τα καταφέρει θα χρειαστεί να σκοτώσει, να χάσει το χιούμορ του, να ερωτευτεί και να ξεφύγει από το στρατοδικείο.

Ο «Άνθρωπος χωρίς Ανάσα» λοιπόν είναι η αφορμή για όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά μια από τις σημαντικότερες μορφές της σύγχρονης λογοτεχνίας διεθνώς, να συζητήσουν μαζί του και να μπουν στην «κουζίνα» του συγγραφέα. Με τον συγγραφέα συζητούν οι δημοσιογράφοι Αντώνης Πανούτσος και Μάκης Προβατάς.