Η έκθεση επεκτείνει τις αναζητήσεις του καλλιτέχνη γύρω από ήδη υπάρχοντα ενδιαφέροντα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την ελληνική μυθολογία, την ιστορία της τέχνης, την εσωτερική διακόσμηση, την μόδα και την αρχαιότητα.

Στο επίκεντρο αυτών που ο Hall επιχειρεί να επικαλεστεί μέσα από τα έργα του, είναι ένας χώρος και ένας τόπος, που σχετίζεται με τις εμπειρίες του αλλά ταυτόχρονα παραπέμπει σε αναμνήσεις ενός άλλου, εξωπραγματικού κόσμου. Στο νέο σώμα δουλειάς του, αναμιγνύει συνειδητά την ιστορία και τα αρχέτυπα, γεμίζοντας τις επιφάνειες του τόσο με ελληνικές βουκολικές σκηνές όσο και με κλασικές αγγλικές επιτομές του ναύτη ή του ψαρά. Τοποθετώντας τους πρωταγωνιστές του σε ένα κόσμο γεμάτο χρώμα και τα ξεχωριστά του μοτίβα, τα έργα του Hall φαίνονται να αφηγούνται μικρές ιστορίες δίχως τέλος τις οποίες οι θεατές καλούνται να ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο.

Η ρομαντική αισθητική των έργων του, αντλεί έμπνευση από το παρελθόν και κατακλύζεται από πλήθος αναφορών, από το Bloomsbury Group, που πίστευε στα ρευστά σύνορα μεταξύ τέχνης και design, στον Cecil Beaton και τη χρωματική αισθητική του Wes Anderson. Συχνά, σχεδιάζει τους φίλους του, τους γνωστούς και τους φανταστικούς του χαρακτήρες, με ένα διακριτό και ρευστό τρόπο, παραπέμποντας στον εκκεντρικό τρόπο ζωής της δεκαετίας του 1920 και του 1930. Ο Luke Edward Hall εμπνέεται σημαντικά από τον Jean Cocteau, τα γραμμικά σχέδια του οποίου – χρονολογημένα στις αρχές και τα μέσα του 20ου αιώνα – φέρνουν στον νου την οικειότητα του ρομαντισμού, ενώ οι πρωταγωνιστές των πιο απομονωμένων του σκηνών, διαποτίζονται από την ίδια συναισθηματική ασάφεια που χαρακτηρίζει το έργο του Patrick Procktor ή του John Craxton.

Ο Luke Edward Hall έχει στο βιογραφικό του ένα ευρύ φάσμα συνεργασιών, από την εσωτερική διακόσμηση και τη μόδα, μέχρι τοιχογραφίες και εικονογραφήσεις για βιβλία, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Έχει συνεργαστεί με ένα πλήθος εταιρειών και οργανισμών, όπως τις Gant, Burberry, Lanvin, Christie’s, Royal Academy of Arts, Richard Ginori, Svenskt Tenn και Habitat. Το Σεπτέμβριο του 2020, το πρώτο μεγάλων διαστάσεων έργο εσωτερικής διακόσμησης του Luke, εγκαινιάστηκε στο Παρίσι: ένα ξενοδοχείο και ένα μπιστρό. Έχει συνεισφέρει σε ένα ευρύ φάσμα περιοδικών και τον Μάρτιο του 2019 εντάχθηκε στους Financial Times ως εβδομαδιαίος αρθογράφος στο FT Weekend, απαντώντας σε ερωτήσεις των αναγνωστών σχετικά με την αισθητική, την εσωτερική διακόσμηση και τον τρόπο ζωής. Τον Σεπτέμβριο του 2019 δημοσιεύτηκε το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Greco Disco: The Art & Design of Luke Edward Hall», από τον εκδοτικό οίκο teNeues.

«Ναύτες που χορεύουν, σκοτεινοί πρίγκιπες, ρουστίκ θεοί και εραστές. Μισοί άνθρωποι, μισοί άγρια θηρία, μοναχικοί βοσκοί και λόρδοι μυθικών νησιών. Πωλητές φρούτων, ψαράδες, στρατιώτες και αρχαία αγάλματα. Σκούρα μάτια, ροζ μάγουλα. Λουλούδια και ελιές και πιθάρια και κύματα και κρασί. Άγρια όρη, απόκρημνες ακτές, ένα μπαρ σε μια πλατεία τα μεσάνυχτα και ένα σμαραγδένιο ξέφωτο που εμφανίζεται μέσα από στροβιλιζόμενα αμπέλια. Ένα ερωτικό γράμμα για την ομορφιά και τη γη. Έναν τόπο που εύχομαι να ήξερα καλύτερα, αλλά που είναι πραγματικά ζωντανός στη φαντασία μου». –Luke Edward Hall